Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Frösön

Annons

Aprils månadsmöte gick i musikens tecken. Eftermiddagens möte inleddes av ordförande Ingrid Borgström, som hälsade glatt alla varmt välkomna.

Hon var glad för att se föreningens medlemmar, och för att hon sett den första tussilagon i slänten vid parkeringen vid Restaurang Sundet samt för att vi skulle få en härlig musikalisk upplevelse tillsammans.

Ordförande informerade om kommande aktiviteter i vår och delvis under sommaren. Resan till Backsjön med sina tusentals tulpaner genomförs enligt planerna den 27 maj. Det är ett mycket stort intresse för den resan.

Föreningen planerar ett antal kort/dagsresor under våren sommaren. Annons kommer i tidningarna. Alla aktiviteter och annat smått och gott finns att läsa på hemsidan www.spf.se/froson.

Vi uppmanades att inte glömma att besöka Tisdagsdax på Jamtli i sommar och Alla pensionärers dag. SPF Frösön och Odensala samarbetar och ansvarar för ett tillfälle. Eli Widmark informerade om Studiecirkeln Frösövandringar med Ove Hemmendorff och Gösta Olsson, med start den 24 april. Annons i tidningarna och hemsidan.

Eli fortsatte att slå ett slag för resan till Norges fjordar den 10 juni. Det finns platser kvar. Därefter hälsade ordförande Radur-Refsnes duo välkomna att inta scenen. Duon består av Rakel Radu fiol och sång och Mattisas Refsnes trombon och sång. De inledde med Allan Edwalls Kärleksvisa. De tolkade flera av hans visor på ett varmt och skojigt sätt. De visade att de gillade honom. Sonat av Händel stod på repertoaren. Skriven för fiol och cello. Cellon ersattes av trombon. Det var en mycket häftig upplevelse! Mattias, som gick jazzlinjen på Birka, hade komponerat en blues, Rullatorblues, som han uppförde solo. Då svängde det ordentligt. Den klassiskt skolade Rakel hanterade sin fiol med skicklighet och härlig känsla. Den blandade musikrepertoaren gjorde att många fick nog sina behov tillgodosedda. Med sin musik och småprat byggde de upp en fin stämning mellan oss alla, som kunde märkas, när vi samlades kring kaffe/tekoppen för lite småprat.

Som avslutning på dagen drogs vinster i lotteriet, och ordförande tackade för vinster och köp av lotter och hon hoppades att boulebanan på Lövsta snart är snöfri, så boulespelet kan komma i gång. Nya som gamla boulespelare är välkomna. Arrangemanget var ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer läsning

Annons