Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Bergsbygden

Annons

Något senare än vanligt inbjöd SPF Bergsbygden sina medlemmar till den årliga bussresan. Ett fyrtiotal personer från Oviken, Hackås och Berg hade hörsammat kallelsen.

En lyckad resa måste uppfylla tre villkor. Bjuda på en bekväm transport, locka med några intressanta resmål och ha en duktig guide. Reseledarna Kerstin Grubb och Lars Backskog hade som vanligt lyckats bra med att motsvara förväntningarna.

Anders Silverdahl skötte transporten smidigt och serviceinriktat. Till det första resmålet, Tåsjöberget, är det ett ansenligt antal mil, som dock inte blev långsamma. För detta svarade Gusten Rolandsson, dagens suveräne guide.

Han hade mycket att förtälja om människor, byar och samhällen som vi passerade. Den vidunderliga utsikten från toppen av berget stördes visserligen av lite soldis, men med tanke på att det regnat under uppresan, måste man vara mer än nöjd och njuta av den minst sagt milsvida utsikten.

Efter en mycket god lunch på topprestaurangen fortsatte resan mot blomsterträdgården Mon Paradise. Där blev vi visade runt av ägarna Berit och Ove Eriksson och njöt i fulla drag av all blomsterprakten. Det är tur att det finns entusiaster, vem skulle annars komma på idén att anlägga en blomstrande oas och en japansk trädgård på våra breddgrader?

Är man i närheten av Hoting får man naturligtvis inte missa bilmuseet. Den fordonsintresserade kan säkert använda en hel dag åt att gå runt och titta på den magnifika samlingen av bilar och motorcyklar.

Glansen från krom och lack är imponerande och blandningen av fordon från förra seklets början till dags dato är intressant.

När man är ute och reser blir man kaffesugen. Vårt avslutande stopp på hembygdsgården i Strömsund blev en riktig pärla.

Kaffe och en generös renklämma avnjutna i solen bland de föredömligt välhållna byggnaderna och anläggningarna var alldeles rätt.

Mer läsning

Annons