Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Bergsbygden

Annons

När man läser om andra föreningars verksamhet, så inser man snabbt att höstens surströmmingsfest är en djupt rotad tradition och ett efterlängtat arrangemang.

För SPF Bergsbygden är hembygdsgården i Hoverberg utmärkt bra för ändamålet. Egentligen behövs inte så mycket aktiviteter utöver avnjutandet av den norrländska delikatessen för att träffen skall bli lyckad.

Uppfattningen om det skall vara filéad eller orensad strömming, vilket märke som är bäst, lättöl eller mjölk går isär, men alla njuter. Visst finns det någon som hellre tar en sillbit, men detta tolereras utan vidare.

Som vanligt är det föreningens duktiga matgäng som står för förtäringen där nypotatis och hembakat tunnbröd tillsammans med den hackade löken är de tillbehör som behövs till strömmingen. Alla ser också fram emot att få den lilla goda kakan till kaffet.

Traditionen att den som deltar har med sig en vinst till det gemensamma lotteriet håller i sig. Vinstbordet uppvisar allt från diverse hemlagade produkter till vackert inslagna hemliga paket . Kommersen är livlig och spänningen vid vinstdragningen stor. Man frågar sig varför vissa alltid vinner och andra aldrig...

Nu ser alla fram emot höstträffen med Örjan Sandler och naturligtvis julbordet. Framförhållningen är god och det behövs, ty många pensionärer har mycket att göra!

Mer läsning

Annons