Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Bergsbygden

/

Det var fullt kring borden när medlemmar och andra intresserade samlades i sockenstugan i Oviken.

Annons

Det märks tydligt att det finns ett stort behov av att träffa andra människor för att ta del av deras kunskap och inte minst för att få tillfälle att pratas vid under trivsamma former.

Den musikaliske trotjänaren Ragnar Rundström hade för dagen engagerat den mycket lovande niondeklassaren Emilie Dillner som solist. Tillsammans utgjorde de en trivsam inramning av mötet med en tung betoning på det jämtländska fiolarvet.

Mötets huvudperson var Ambjörn Sandler, som inledde med att fråga om deltagarna kom ihåg hur han färdades när han var i Oviken förra gången. Jo, nog minns de flesta hur han på nationaldagen kom dalande från skyn i en dubbelfallskärm för att sedan hålla högtidstalet inne i nya kyrkan.

Den här gången var det meningen att han skulle läsa ur sin nyutgivna, och kritikerrosade bok – Fånga din dag. Uppläsningen blev korta illustrationer till det samtal som fördes kring ett antal frågor om författandets problem och glädjeämnen. Ambjörn hoppades att boken skulle kunna ge inspiration och tröst till andra, som råkat ut för svårigheter som han gjort.

Goda mackor och lilla mumskakan förgyllde som vanligt den trivsamma tillställningen. Nu väntar julbord!

Annons