Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Bergsbygden

Annons

SPF Bergsbygden har avslutat ett och påbörjat ett nytt verksamhetsår. Årsmötet hölls i Svenstakyrkan dit ett fyrtiotal medlemmar kommit. Bertil Månsson inledde med stämningsfullt orgelspel och ordföranden. Kerstin Grubb fortsatte med några reflektioner kring året som gått.

Med en tyst minut och en vacker dikt som lästes upp av Eric Rörborn hedrades minnet av medlemmar som avlidit under året.

De formella årsmötesförhandlingarna flöt snabbt och elegant till stor del beroende på mötesordföranden Stig Göransson, som ju verkligen vet hur man svingar en ordförandeklubba.

I den nya styrelsen omvaldes Kerstin Grubb som ordförande och Eric Rörborn, Lars Backskog och Evert Festin. Ny ledamot blev Ulf Jernberg från Bingsta.

Den verksamhetsplan som godkändes av årsmötet lockar till fortsatt engagemang och gemenskap. Vårträffen i april kommer att besökas av Bo Lundmark, den årliga bussresan ställs till Tåsjöberget med omgivningar, surströmmingsfest blir det efter sommaren och höstfest med ännu ej fastställt program i oktober och inte minst sedvanligt mycket uppskattat julbord i Klövsjö.

Under 2009 kommer många beslut och åtgärder som gäller äldre människor att fattas. SPF har en viktig uppgift att fylla när det gäller information till kommuninnevånarna. Men det är naturligtvis också viktigt att medlemmarna efter förmåga engagerar sig i äldrefrågorna och ger förslag på åtgärder som kan vidtas exempelvis i pensionärsrådet.

Som vanligt slutligen ett stort tack till mötesvärdinnorna som gjorde den avslutande kaffestunden till en sedvanlig höjdare.

Mer läsning

Annons