Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RTP

Annons

Torsdagen den 12 mars samlades ett 60-tal åhörare och föreläsare till en konferens om hur ”Smärta behandlas i vården” och ”Mer kunskap – mindre smärta” på Folkets hus i Östersund. Konferensen är en del av RTP:s smärtprojekt och drivs med stöd från Arvsfonden och går över hela Sverige på ett tiotal platser.

Efter registrering och lunch informerade Gunilla Åhrén från RTP om dagen och om RTP i stort, Gunilla har hand om Vård- och rehabgruppen och är projektansvarig för konferensens turné över landet. Efter presentationen tog Marcelo Rivano-Fischer till orda om Smärtans psykologi och kommunikation. Parallella sessioner pågick med Neuropatisk smärta med Anette Holmfred och Cecilia Norrbrink som föreläsare, Behandlingsalgoritm för WAD med Olle Bunketorp, Malin Lindh och Marcelo Rivano-Fischer som föreläsare, Anette Holmfred om behandlingsalgoritm för hjärnskada och Cecilia Norrbrink föreläste om behandlingsalgoritm för ryggmärgsskadade.

Under konferensen medverkade styrelsen och en del ur arbetsgruppen i RTP (Riksförbundet för trafik-, olycksfalls- och polioskadade) Jämtland-Härjedalen som värdar och från RTP:s förbundskansli Agneta Lundin och som sagt projektansvariga Gunilla Åhrén, vilka samtliga har lagt ner ett stort planeringsarbete inför den landsomfattande konferensen och med stöd från Arvsfonden.

Det tråkiga är att inte fler tog chansen att lyssna till den samlade expertis som erbjuds vid liknande konferenser och som mest är helt kostnadsfria. Dagen blev som många har uttryckt en succé och som hade kunnat spänna över hela dagen i tid.

Mer läsning

Annons