Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödökören

Rödökören har hållit årsmöte i sockenstugan, Rödön, varvid styrelsen presenterade verksamhetsberättelsen för 2011, vilken beskrev en synnerligen omfattande verksamhet.

Annons

Den andra januari medverkade kören vid nyårsgudstjänst i Rödöns kyrka.

I början av februari framfördes Faurées stora Requiem i Hornsbergskyrkan tillsammans med Frösö kyrkokör. Det var en repris av den konsert som framfördes året innan i Rödöns kyrka. Därefter medverkade kören vid gudstjänster i Rödöns kyrka vid fastlagssöndagen, palmsöndagen och vid påskotta.

I början av maj medverkade kören tillsammans med Östersunds orkesterförening vid en konsert i Rödöns kyrka. Under en första avdelning dirigerade Orwar Eriksson Östersunds orkesterförening och framförde musik av Ravel, Sibelius och Mozart tillsammans med solisterna Lena Moén och Johan Hallsten. Under en andra avdelning framförde orkestern och Rödökören, hjälpta av goda förstärkningar, Lars-Erik Larssons och Hjalmar Gullbergs stora verk Förklädd gud under ledning av Elisabeth Claesson Trång. Recitatör var Lars-Åke Wikström och solister Lena Moén och Johan Hallsten. I och med framförandet av Förklädd gud blev ett av körens långsiktiga mål uppfyllt. Både ÖP och i synnerhet LT uppmärksammade konserten med mycket positiva recensioner.

I slutet av juni gav kören en konsert i Rödöns kyrka, Körklang i sommarkväll, med blandat program av framför allt svensk körmusik. I konserten ingick även instrumental musik utförd av medlemmar i kören samt en avdelning där körens herrar framförde en del sånger för manskör. Konserten var samtidigt en generalrepetition inför detta års körresa, som ägde rum under slutet av juni och början av juli. Även denna konsert fick en mycket positiv uppmärksamhet av ÖP:s recensent.

Det var inte meningen att det skulle vara någon körresa 2011, eftersom kören var i Toronto året innan, men så kom en inbjudan från Nicolai och Hanne Skovgard, kyrkomusiker i respektive Horsens och Veile. Då organiserades snabbt en bussresa och under resan gav kören konserter i Södra Vings kyrka (utanför Ulricehamn), i Varbergs kyrka, i As kirke (utanför Horsens), i Horsens kirke samt slutligen i Vejle kirke.

Under hösten medverkade kören i Rödöns kyrka vid Församlingshögtid, vid minnesgudstjänst i allhelgonatid samt vid adventsgudstjänst.

I början av december gav kören Adventskonsert i Rödöns kyrka tillsammans med stråkkvartetten Archi Jamt och med Angelica Lindahl och Lennart Berggren som solister samt med Gunilla Hansson som ackompanjatör på orgel och piano. Förutom ett antal julsånger framförde kören Bachkantaten Världens frälsare kom här samt slutkoralen ur Saint-Saëns Juloratorium. Sedan återstod bara att kören naturligtvis medverkade vid Julottan i Rödöns kyrka.

Till styrelse omvaldes Gunilla Lööv ordförande, Lars Wikegård sekreterare, Christine Månsson kassör, Lars-Åke Johansson vice ordförande och Annika Sjöstedt suppleant. Dirigent och körledare är Elisabeth Claesson-Trång.

Mer läsning

Annons