Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödökören

Annons

Rödökören har hållit ett försenat årsmöte i sockenstugan, Rödön. Styrelsen presenterade verksamhets- berättelsen för 2012, vilken som vanligt beskrev en omfattande verksamhet.

I slutet av februari medverkade kören tillsammans med pastoratets övriga körer från Ås, Aspås och Näskott vid en musikgudstjänst i Rödöns kyrka, där flera stora körverk framfördes med Händels Hallelujakör som avslutning. Kören framträdde tillsammans med Lena Moén i Rödöns kyrka vid musikgudstjänst på palmsöndagen, varvid kören bland annat framförde Mozarts Laudate Dominum med Lena Moén som solist.

Kören medverkade även vid påskotta i Rödöns kyrka.

I början av maj gav kören viskonserter tillsammans med Anders Hedén i Käloms bygdegård samt i Rödöns bygdegård, med ett program av sånger ur vår visskatt av Olle Adolphson, Evert Taube, Ted Gärdestad, Mikael Wiehe med flera.

Under hösten medverkade kören vid församlingshögtid i början av oktober, vid minnesgudstjänst i allhelgonatid samt vid adventsgudstjänst i Rödöns kyrka.

Vid julkonserten strax före julafton medverkade Henric Hallberg, baryton, och Stefan B Nilsson, piano. Kören framförde ett antal julsånger och Henric Hallberg ett antal solosånger. Ett av konsertens huvudnummer blev framförandet av Johan Ederfors nyskrivna verk Till det lilla barnet.

Vid de sedvanliga mötesförhandlingarna omvaldes styrelsen så att Gunilla Lööv är ordförande med Lars-Åke Johansson som vice ordförande, sekreterare Lars Wikegård och kassör Christine Månsson. Körledare och dirigent är Elisabeth Claesson-Trång.

Mer läsning

Annons