Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reumatikerföreningen Ragunda

Reumatikerföreningen Ragunda höll årsmöte i Bystugan i Gevåg.

Annons

Föreningens ordförande Anna-Stina Palm hälsade alla hjärtligt välkomna, ett ljus tändes och de medlemmar som avlidit under verksamhetsåret hedrades med en tyst minut, varefter Anna-Stina Palm sjöng ”Tysta skyar” till eget cittraackompanjemang.

Att leda årsmötesförhandlingarna valdes distriktets representant Lars Oskarsson och att föra årsmötets protokoll valdes Gunda Knutsson. Av verksamhetsberättelsen framgick att föreningen kunde se tillbaka på ett bra verksamhetsår, bland annat har badverksamheten vid Björkhammars sjukhus pågått hela året med undantag för sommar- och juluppehåll, i övrigt har föreningens verksamhet bedrivits i likhet med tidigare år såsom samarbete med de andra handikappföreningarna i Ragunda kommun samt med lOGT och Lions. Bland annat har reumatikerföreningens medlemmar under året haft studiecirkel tillsammans med DHR i vilken cirkeldeltagarna läst böcker av Arto Paasilinna. Fibrogruppen har träffats ett antal gånger vilket de kommer att fortsätta med. Föreningen har även anordnat vårfest, surströmmingsfest och julfest för sina egna medlemmar, för medlemmarna i de andra handikappföreningarna samt för lOGT och Lions medlemmar. Eftersom föreningslivet i dagens läge inte är vad det var för 10-20 år sedan, är det fantastiskt bra att alla föreningar i kommunen kan samarbeta på ett så strålande sätt. Vårfesten var inte en ”vanlig” vårfest, utan Reumatikerföreningen firade samtidigt sitt 30-årsjubileum med även många andra inbjudna gäster.

Medlemsantalet var vid årsskiftet 71 personer, en minskning med nio personer under verksamhetsåret.

Styrelsen fick följande utseende: ordförande Anna-Stina Palm, vice ordförande och kassaförvaltare Hilde Bergvall, övriga styrelseledamöter Gunda Knutsson, Ulla Lindström och Sven-Ivan Andersson, styrelsesuppleant Anne Eriksson. Studieorganisatör Anna-Stina Palm. Revisorer Margareta Persson och Gerd Jacobsson med Ragnar Andersson som suppleant. Ordinarie ledamöter till Reumatikerdistriktets representantskap Dagmar Jonsson och Astrid Frimert, suppleant Hilde Bergvall. Ombud för de olika diagnosgrupperna, AS-Bechterew Sven-Ivan Andersson, fibromyalgiI Ulla Lindström med Astrid Frimert som ersättare, artros- och artrit Harriet Nylander. Valberedning: Dagmar Jonsson, Maj-Lis Jonsson och Lena Backman.

Efter förrättade val och övriga årsmötesförhandlingar tackade mötesordförande för förtroendet att leda årsmötet och överlämnade klubban till den omvalda ordföranden Anna-Stina Palm som förklarade mötet avslutat och överlämnade en bukett tulpaner till Lars Oskarsson som tack för att han ställt upp som mötesordförande.

Mötesdeltagarna hade under mötets gång trakterats med kaffe, smörgås och en delikat kaka. För underhållningen svarade Anna-Stina Palm.

Årsmötet avslutades med att Anna-Stina Palm tackade alla som hörsammat kallelsen till årsmötet och för hjälpen i köket.

Mer läsning

Annons