Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reumatikerföreningen Ragunda

Annons

Reumatikerföreningen Ragunda har haft årsmöte den 20 februari på HSO-kansliet i Hammarstrand.

Föreningens ordförande Anna-Stina Palm hälsade alla hjärtligt välkomna, ett ljus tändes och de medlemmar som avlidit under verksamhetsåret hedrades med en tyst minut.

Att leda årsmötesförhandlingama valdes distriktets representant Lars Oskarsson och att föra årsmötets protokoll valdes Gunda Knutsson.

Av verksamhetsberättelsen framgick att föreningen kunde se tillbaka på ett bra verksamhetsår, föreningens verksamhet har bedrivits i likhet med tidigare år såsom samarbete med de andra handikappföreningarna i Ragunda kommun samt med IOGT. Bland annat har reumatikerföreningens medlemmar under året haft studiecirkel tillsammans med DHR, Hrf och Hjärt- och lungsjukas förening. Fibrogruppen har träffats ett antal gånger, vilket de även kommer att fortsätta med under 2011.

Föreningen har även anordnat vårfest för sina medlemmar samt julfest tillsammans med IOGT. Föreningen stod också som värd och inbjudare till den minneshögtid som Reumatikerförbundet ville inbjuda till för att hedra minnet av de avlidna medlemmarna Atle och Elna Grönlund med anledning av den stora donation till reumatologisk forskning som Reumatikerförbundet erhållit.

Medlemsantalet var vid årsskiftet 69 personer, en minskning med två personer under verksamhetsåret. Efter förrättat val fick styrelsen följande utseende: Ordförande Anna-Stina Palm, vice ordförande och kassaförvaltare Hilde Bergvall, övriga styrelseledamöter Gunda Knutsson, Ulla Lindström och Sven-Ivan Andersson, styrelsesuppleant Anne Eriksson. Studieorganisatör Anna-Stina Palm, revisorer Margareta Persson och Gerd Jacobsson med Ragnar Andersson som ersättare. Ombud för de olika diagnosgruppema, AS-Bechterew Sven-Ivan Andersson, fibromyalgi Ulla Lindström, artros och artrit Gerd Eklund. kontaktombud Anne Eriksson, Ulla Lindström, Britt-Elise Ohlsson, Anna-Stina Palm, Gunda Knutsson och Gunborg Kvist, ordinarie ledamöter till Reumatikerdistriktets representantskap Dagmar Jonsson och Ragnar Andersson, ersättare Hilde Bergvall. Valberedning Dagmar Jonsson, Maj-Lis Jonsson och Lena Backman.

Efter förrättade val och övriga årsmötesförhandlingar tackade mötesordförande för förtroendet att leda årsmötet och överlämnade klubban till den omvalda ordföranden Anna-Stina Palm som förklarade mötet avslutat och överlämnade en bukett tulpaner till Lars Oskarsson som tack för att han ställt upp som mötesordförande, även Sirkka Salomonsson och Gunda Knutsson erhöll var sin blombukett.

Mötesdeltagarna hade under mötets gång trakterats med kaffe, smörgås och en delikat kaka. För underhållningen svarade Anna-Stina Palm.

Årsmötet avslutades med att Anna-Stina Palm tackade alla som hörsammat kallelsen till årsmötet och för hjälpen i köket.

Mer läsning

Annons