Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Ytterhogdal

Annons

Ytterhogdals PRO höll årsmöte den 7 mars på församlingshemmet. Ordförande Gunnar Åsén hälsade ett 30-tal medlemmar samt gäster från distriktet, Barbro Höckert med make, varmt välkomna.

En parentation hölls över medlemmar som avlidit under året. Efter en tyst minut sjöng Arne Regnander ”Till låns” av Christina Björklund.

Barbro Höckert valdes att leda mötet. Verksamhetsberättelse samt bokslut med resultat- och balansräkning föredrogs och fick mötets godkännande, varvid styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2008.

Efter förrättat val ett par ändringar i styrelsen där nyval skedde av ordförande Gerd Jonsson samt studieorganisatör Chatarina Ek.

Gunnar Åsén har avsagt sig omval, något som han lovat fru och familj i många år. Märta B har även hon sagt nej till omval. I övrigt inga större förändringar i tilldelade uppdrag inom föreningen.

Barbro berättade om PRO:s program för 2009 med krav på bland annat rättvisa skatter, mer resurser till omsorg och vård och en aktiv medlemsvärvning. Mötesförhandlingarna var så, med Barbros hjälp, snabbt och smidigt avklarade.

Åsén lämnade därefter över ordförandeklubban till nya ordförande Gerd och önskade henne lycka till. Mötesdeltagarna instämde med en stor applåd.

Sedan var det Åséns och Märtas tur att bli avtackade med present och blommor. Åsén har ju varit synnerligen aktiv både inom föreningen, i LPR och samorganisationen. Märta är också en medlem, som verkligen ställt upp under åren och har varit ledare för många cirklar och lämnar nu över till Chatarina, som för övrigt har haft cirklar, i bland annat hardangersöm för något år sedan.

Priser delades ut till 2008 års H-mästare i parboule, Märta B och Gösta ”Pjatten” Johansson. Priser lottades ut på inlämnade motionskort.

Så kunde man bänka sig runt trevligt dukade bord och njuta av en god middag, lagad av Siv, Unnie och Gerd.

Arne Regnander sjöng och underhöll under kaffetåren och naturligtvis fanns det lotter att köpa. På ett fotomontage kunde man se på många av de aktiviteter, som förekommit under de senaste åren.

Efter en trivsam eftermiddag och samvaro tackades Arne R och Barbro H för sin medverkan med blommor, eller var det en korvring?

Hur som helst, dags för avslutning och redo för nystart, för visst är det vår i luften trots all snö.

Annons