Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Torvalla

Annons
Torsdagen den 16 oktober hölls medlemsmöte i PRO Torvalla. Landstingsrådet Robert Uitto var inbjuden för att berätta vad som är på gång i Jämtland och då speciellt i Östersund. Många av deltagarna var kritiska till att det var så svårt att komma fram till sin hälsocentral. Enligt Uitto ska det inte vara svårt längre men naturligtvis kan det klicka någon gång. Man har även lagt om rutinerna på Hvc så att man numera först kommer i kontakt med en duktig sköterska som sedan kan, om det behövs, boka in tid hos läkaren. Man får inte glömma bort att vi har en skicklig kår i sjuksköterskorna.
Det höjdes kritiska röster om att landstinget dras med stora underskott och att det är för många stafettläkare i "omlopp" i Jämtland som kostar mycket. Uitto berörde även Karolinaprojektet som i slutänden gjorde att landstinget kunde spara cirka 50 miljoner i administrativa kostnader. Han tyckte det var synd att detta var så svårt att få fram i debatten. En timme går fort och Robert Uitto fick hasta iväg till ännu ett sammanträde.
Efter hans anförande blev det kaffe och hembakad tårta och därefter var det Åke Helgesson tur att ta ton. Han trakterade åhörarna med utvalda delar av den svenska visskatten och hans sätt att framföra visorna på går direkt till hjärtat. Det var en blandning av finstämda visor till mer burleska sånger.
Så blev det lotteridragning och Maj Åsell från handarbetsgruppen informerade medlemmarna om att föreningen bokat ett bord på Folkets hus julmässa i november samt uppmanade medlemmarna att besöka denna. Hon uttryckte även en önskan att någon/några medlemmar kanske kunde baka bröd och skänka föreningen till denna dag.
Ordförande Jöns-Bertil Ericson informerade slutligen om att Samorganisationens debatt angående bristen på seniorboende i Östersund. Kommun kommer att gå av stapeln den 23 oktober klockan 13 i Församlingsgården Stora kyrkan och uppmanade samtliga att deltaga på denna.

Mer läsning

Annons