Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Torvalla

Den 8 oktober var det samling i Skogsmostugan för sedvanligt månadsmöte.

Annons

Erland Eriksson hälsade alla välkomna och informerade om aktuella studiecirklar. Medlemmarna har bland annat avverkat en cirkel om utomhuskonsten i Torvalla. Man har under tre träffar varit utomhus och gått runt bland konstverken och lärt sig lite om konstnärerna. Cirkeln fortsätter till våren och kring resterande konstverk. En datacirkel är också igång och likaså cirkeln som läses i samband med gympan.

Erland informerade även om jubileumsfesten (fem år) som kommer blir den 29 oktober. Personlig inbjudan kommer att delas ut till medlemmarna.

Till dagens träff var Ambjörn Sandler inbjuden. Han skulle prata och kåsera angående sin nyss utkomna bok (2008) vars budskap kan sammanfattas med följande ord : Man behöver inte sluta leva livet efter en allvarlig olycka utan man börjar bara om på något nytt men det är viktigt att man tar tag i livet.

Ambjörns dialog med åhörarna gick ut på att visa på möjligheter och på honom verkade inget vara omöjligt. Under förra året skrev han sin bok Fånga din dag som för övrigt han hustru namngivit. Man kunde konstatera att Ambjörn har ett rikt socialt liv och att han i dag gör saker som precis alla andra människor gör. Han är förmodligen mer aktiv än de flesta. Trots att han är rullstolsburen kan exempelvis inget hindra honom från att ta sig ut i bärskogen. Ambjörn är en stark personlighet och deltagarna hade mycket nöje av att ha honom och hans hustru på besök.

Efter Ambjörns anförande var det dags för kaffe och macka och därefter avslutades oktober månadsmöte med dragning på lotteriet.

Mer läsning

Annons