Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Torvalla

Annons

Torsdagen den 12 november avhöll PRO Torvalla sitt budgetmöte. Styrelsen hade även tagit fram ett förslag till verksamhetsplan och tillsammans med förslaget till budgeten diskuterades det livligt innan mötets beslut.

Även förändringarna i grupplivförsäkringen togs upp och ordförande Jöns-Bertil Ericson informerade om turerna kring det. Försäkringsbolaget Folksam har ensidigt ändrat villkoren i den grupplivförsäkring som PRO-medlemmar kan teckna genom dem. Ersättningen som betalas ut från försäkringen sänks kraftigt från och med 2011. Premien för nästa år - 2010 - blir oförändrad och även ersättningsvillkoren 2010.

Folksams motivering är att då grupplivförsäkringen är en riskförsäkring utan sparande måste de årliga premierna täcka utbetalningarna. Det minskade antalet försäkringstagare innebär att färre är med och delar på kostnaden. För att undvika att försäkringen går med kraftig förlust har Folksam beslutat sänka ersättningen och samtidigt upphöra med att erbjuda försäkringen till nya PRO-medlemmar från årsskiftet. De anser att intresset är för lågt bland de yngre pensionärsgrupperna.

Föreningens studieorganisatör, Erland Eriksson, konstaterade att inga studiecirklar fanns att erbjuda just nu men bad att få återkomma efter julhelgerna. Det har dock pågått en del cirklar i höst och för närvarande är en cirkel i gång i samband med gympan.

Ulla Eriksson, konsumentansvarig, föreslog att föreningen ska starta en namninsamling för att försöka få tillbaka åtminstone paketutlämning till Torvalla. Man har viss förståelse för att det inte går att få tillbaka postbanken men åtminstone hanteringen av paket och större försändelser. I dag måste boende i Torvalla, som ändå bebos av cirka 7 500 människor, ta sig in till stan för att hämta paket. Det är inte acceptabelt. Mötet beslutade enhälligt om namninsamling och att göra det rätt omgående. Den ska sedan tillställas till berörda inom posten. Alla i föreningen kan vara med och hjälpa till med insamlingen. Efter alla livliga diskussioner dracks det kaffe och avslutades med dragning på lotteriet.

Mer läsning

Annons