Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Stugun

Annons
PRO Stugun har gjort en lyckad resa till Vålådalen tillsammans med pensionärer från Kälarne och Hammarstrand. De närmare 50 resenärerna hade även tur med vädret. Det var det bästa tänkbara med solsken och värme. Till det kom naturens alla vackra höstfärger.
Från östra Jämtland gick resan förbi Östersund, upp till Kretsloppshuset i Mörsil, där kaffe med smörgås väntade. Givetvis blev det också besök i den lilla butiken.
Nästa hållplats blev Ristafallet, där resenärerna sträckte på benen och beundrade det mäktiga fallet. Därifrån fortsatte i bussresan upp till Vålådalens turiststation. Där väntade en utsökt lunch samtidigt som man kunde beundra den underbara utsikten över fjällen. Resenärerna fick också höra historien om Vålådalen, om hur folk kämpade uppe i fjällen. De första nybyggarna kom till Vålådalen 1930.
Därefter gick resan vidare till Rösta i Ås, där eftermiddagskaffet serverades en underbar utsikt. Där gavs också chans att titta närmare på mejeri och växthus. Även frågesport och ett kaffelotteri hanns med.
Åter i Stugun tackade reseledaren Maud Mejermo den eminente chauffören Mikael före god resa och han belönades även med applåder. Resenärerna tyckte att det hade varit en mycket bra dag.

Mer läsning

Annons