Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Stugun

Annons

PRO Stugun har varit samlat till traditionsenlig vårfest på Höggården i Höglunda. Inbjudna var PRO-föreningarna runt omkring. Dryga hundratalet hade hörsammat inbjudan till en kväll med mat, dryck och dans. Maten bossade som vanligt Elise Sundin över tillsammans med många hjälpsamma händer. Efter maten var det dags för de danssugna att inta sina platser och Spelgänget, adress Åsarna, spelade upp. I pausen vankades kaffe med hembakta krus och lotter såldes med strykande åtgång. Vid 23-tiden avslutades festen med många tack från gästerna.

Tidigare på vårvintern har föreningen haft en utflykt till skogskojan i Mjösjön med kolbullar som tilltugg med Ivar Johansson och Kurt Persson som förste stekare. Folksams representanter berättade om olika försäkringar. Pimpelfisket uteblev.

Nästa samling blev i Brynjegård, där det bjöds på god och närande fisksoppa och kaka till kaffet. Ingvar Roos underhöll med sång till dragspel och berättande. Publiken fick delta i olika allsånger. Dessutom berättade Konrad Lundström på nytt om totempålens tillblivelse.

I slutet av maj samlades PRO-arna till kursavslutning vid Kvarnån där Astrid och Kalle Åkergren assisterade av Åke Rahm stod för kolbullestekningen och kursdeltagarna bjöd på diverse goda kaffekakor. Trots regnvädret var det idel glada miner. Även Stina Persson har haft sin kursavslutning på gympan och simningen.

I augusti planeras en tvådagars resa till bland annat Vilhelmina och Saxnäsgården.

Mer läsning

Annons