Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Stugun

Leif Karlsson blev ordförande vid årsmötet med Stuguns PRO-avdelning och efterträder Sture Flensburg.

Annons

Verksamheten har under året varit god och har fortsatt även in på det nya verksamhetsåret. Under hösten startade ett stickcafé som har samlat en del nya medlemmar.

Reseverksamheten har även den varit god med resor till Ångermanland, Mariehamn, Stekenjokk och Tallin. Specialresan till Stocke Titt för medlemmar över 80 år blev också uppskattad av de omkring 20 medlemmar som deltog. På friskvårdssidan har Stina Persson, Håkan Ingo och Vidar Thor varit aktiva som ledare för gymnastik och boule.

Loppisverksamheten har också gett positivt resultat liksom ”mjölkkon” lotterierna. Ett bra ekonomiskt tillskott har även andra verksamheter gett. Till dessa hör del i sommarveckan på hembygdsgården. Veckan kommer att anordnas även i sommar vid hembygdsgården i anslutning till Jämtlamells expodagar 14–15 maj och den speciella Stugudagen. Även maskiner vid sågverket liksom övrig verksamhet ska visas. Vid föreningsmötet anmälde sig också många medlemmar för att hjälpa till.

Från verksamheten i övrigt kan nämnas medverkan i en vårfest i Höglunda och även i år kommer man att satsa på kolbullar vid Storslokenfesten. En höstfest har hållits i Mårdsjön liksom en julträff i lokalen.

Kommande års verksamhet kommer att i stort sett bli oförändrad, då årets kunnat genomföras på ett bra sätt.

Leif Karlsson valdes till ordförande på två år. Solveig Svee kvarstår som kassör, Pia Karlsson, studieledare, Tore Fischer sekreterare och Göran Holm sekreterare. Elvi Karlsson och Maud Mejermo nyvaldes som ledamöter. Revisorer blev Kerstin Göransson och Holger Wiklund och valberedning Karl Åkergren, Saga Forsberg och Maud Flensburg. Leif Karlsson och Maud Mejermo utsågs att representera Stugun vid distriktsmöten, Leif Karlsson och Kerstin Göransson blev ledamöter i samorganisationen, Pia Karlsson och Astrid Åkergren till ABF-möten, Gunhild Liiv kontaktmöten/väntjänst, Stina Persson friskvård, Tord Göransson trafikfrågor, Maud Mejermo och Håkan Ingo reseorganisatörer, Kalle Berglund referent, Leif Karlsson och Kerstin Göransson KPR- ansvariga, Ingrid Larsson och Marianne Rahm lotteriansvariga samt Elvi Karlsson, Barbro Bengtsson och Tore Fischer, nöjeskommitté.

För underhållning vid årsmötet svarade främst PRO-kören under ledning av Kjell Rubensson. Inslag som visade att PRO i Stugun har en bra tillgång på tonsidan. Även Kalle berglund och Sture Dahlström svarade för uppskattade programinslag.

Årsmötet var välbesökt, men så har organisationen drygt 200 medlemmar.

Mer läsning

Annons