Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Revsund

Annons

PRO Revsund har avslutat året med två decemberevenemang. Lördagen den 5 startade en julbordsresa i Bräcke med påstigande deltagare i Stavre, Gällö, Dalhemsviken, Fanbyn och Pilgrimstad, där bland andra reseledaren John Persson äntrade bussen och slutligen Östersund, varefter resan, med chauffören Per-Åke vid ratten, fortsatte upp till Sällsjögården i Mörsil.

Där tog värdinnan emot och berättade om Sällsjögårdens historia, innan hon bjöd till ett dignande bord med alla julens rätter och under tiden förgyllde dragspelaren Bosse Engelbrektsson och gitarristen Ingmar Fredriksson lunchen med både julmusik och även allsång på slutet. Proppmätta och glada fortsatte resenärerna till Kretsloppshuset i Mörsil, där allehanda ekologiska varor inköptes av de flesta 41 deltagarna, varefter det blev hemfärd.

John hade som vanligt införskaffat en massa godis som han vid ett flertal tillfällen gick omkring i bussen och bjöd på till alla passagerarna. Vid 20-tiden var den lyckade julbordsresan slut och John ska ha tack för att han anordnade den.

Nästa evenemang blev en ”lilljulkväll” i bygdegården, Fanbyn, fredagen den 18 december. Sonja Magnusson och hennes många duktiga medhjälpare dukade upp ett aldrig sinande bord med julgröt och tunnbrödstutar, med massor av skinka. Och innan måltiden fick medlemmarna sin egen elvamans- och kvinns stora sånggrupp ”PROselyterna” med ackompanjemang till gitarr av den i Jämtland välkände Rolf Engberg. De underhöll i över en halvtimme under rungande applåder. Efter att maten inmundigats, blev det julklappsutdelning till alla deltagarna, av både tomtefar och tomtemor. Därefter serverades det kaffe och en mycket trevlig ”lilljulkväll” avslutades vilken vi får tacka Sonja och hennes medhjälpare för.

Mer läsning

Annons