Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Rätan-Åsarna

Måndagen den 5 oktober 2009 gjorde föreningen en efterlängtad resa till Savalen i Norge.

Annons

 PRO Berg följde också med på resan. Det var tre grader kallt, och det hade snöat 20 cm under helgen. Reseledaren Anna Nordin hade pratat varmt om denna plats.

Första stoppet var strax före Funäsdalen, där Anna och chauffören bjöd på kaffe och smörgås (hembakat förstås när det gäller Anna). Det smakade jättegott i snålblåsten.

Resenärerna stannade också i Röros för lunch och kom till Savalens fjällhotell på eftermiddagen. En av ägarna kom direkt och hälsade välkommen, och bjöd direkt på kaffe med hembakt. Under tiden berättade han om hotellet och alla aktiviteter som skulle ske. Efter att alla fått rummen tog man sig en titt på spa-anläggningen i väntan på trerättersmiddagen. Sedan bar det av till Kopparsalen för att dansa. Kvällen avslutades med en Levande ljusafton i Restaurangen med räkfrossa. Där var 100-tals ljus tända, personalen stod i givakt och hälsade välkommen. Vilken härlig, bländande syn! Trots den sena middagen, njöt deltagarna av det som bjöds.

Efter frukost morgonen därpå bar det av till Ljusgrottan. Där fanns ljus och julprydnader av alla slag. När alla handlat det de ville ha, bar det av till Tynset. Där fanns världens största spark på torget. Guiden som följde med på bussen, en norska var väldigt duktig. Hon berättade hela tiden, säkert i tre timmar, under färden om allt som kunde ses. Sedan blev det lite inköp i Tynset. Det var mycket trevligt folk var man än kom. Tillbaka till hotellet stod lunchen och väntade. Lite senare blev alla inbjudna till Nissestugan, där tomten bodde. Där blev det eftermiddagsfika medan han berättade om stugans tillkomst. De köpte timret, stora stockar, från Lettland. Det blev mycket billigare än att köpa det hemma i Norge.

Kvällen avslutades med middag, med tillfälle att gratulera ett guldbröllopspar, Hjördis och Sven Eriksson från Skålan och senare blev det dans igen.

Efter frukost och utcheckning började hemfärden utför backarna på den smala och krokiga vägen, som dessutom blivit hal av snön som kommit och frusit till. Men Bosse var en mycket duktig chaufför, som alla litade fullständigt på. Färden gick över Särna för lunch. Sen raka vägen hem. En mycket trevlig och väl genomförd resa. Alla var nöjda, maten var god, trevligt sällskap, härligt att ligga i poolen.

Mer läsning

Annons