Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Rätan-Åsarna

PRO Rätan-Åsarna höll årsmöte söndagen den 21 februari på Föreninga i Klövsjö. 53 medlemmar hade mött upp och ordförande Solveig Dillner uttryckte sin beundran för alla som trotsat snö och kyla för att delta, och med dessa ord förklarade hon årsmötet öppnat.

Annons

Sedan vidtog parentationen över de nio medlemmar som avlidit under året, som avslutades med att Åsarna Nya Allmoge spelade Koppången. 20 nya medlemmar kunde hälsas välkomna.

Till ordförande för dagen valdes Solveig Dillner och sekreterare Harriet Ödin, och till justerare Jan-Erik Molin och Jöns Åslund.

Reseledare Anna Nordin berättade om en resa till Helsingfors, tillsammans med PRO Berg i augusti. För hemlig resa var datum inte klart. Ann-Mari Hallqvist utlyste en cirkel i trafik. Solveig föreslog ett nytt sätt att gratulera föreningens 80-åringar. Alla samlas till en liten utflykt med lunchuppehåll. De som inte kan delta, uppvaktas på födelsedagen med tårta eller blommor. Årsmötet ansåg att det var värt att pröva.

Kristina Hansson redovisade föreningens nystartade hemsida. Hon påpekade att den blir nog mer intressant för de kommande medlemmarna, då de säkerligen är mer datoriserade än de nuvarande.

Efter att årsmötesförhandlingarna var avklarade bjöds medlemmarna på smörgåstårta, kaffe och kaka. Under tiden underhöll Åsarna Nya Allmoge med glad och trevlig musik. Lotter hade sålts under dagen på gott hembakat bröd, som medlemmarna hade skänkt. Dragningen på lotteriet genomfördes under en paus i underhållningen. Spelmännen underhöll en halvtimme till, och Jon Olofsson sjöng vackra visor. Solveig tackade alla som kommit, musiken och kökspersonalen för en trevlig dag.  

Mer läsning

Annons