Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Östersund

PRO Östersund hade medlemsmöte den 24 mars 2010.

Annons

Arnes Trio underhöll och Anette Svensson, anhörigkonsulent i Östersunds kommun, informerade om kommunens anhörigstöd. Kommunen måste aktivt nå ut till de anhöriga för att underlätta deras vardag och den som behöver stöd måste själv söka . Det kommer att ordnas anhöriggrupper - en ny grupp startar i april. Drop in på Solberg är en mötesplats för anhöriga och varje onsdag 13-15 kan man gå dit. Man kan även få växelvård hemma och på Eriksberg (före detta Solliden). Vidare kommer Jonsagården att flytta till Västervik i höst.

Ordförande Helge Mattsson föredrog en skrivelse från Folksam angående grupplivförsäkringen där det framgick att någon ändring inte sker förrän 2012. Riksorganisationen fortsätter att förhandla. Vidare en uppmaning från riksorganisationen att delta i den stora manifestationen mot orättvisa skatter i Stockholm den 15 april och en inbjudan till inspirationsdag i Hudiksvall den 15 juni. Marianne Jonsson informerade om Handtaget och Fixaren och Elly Olsson efterlyste fler resenärer till Helsingforsresan den 2 maj.

Styrelsen hade lagt ut ett frågeformulär till varje besökande eftersom man ville veta vad medlemmarna tycker om medlemsmötena. I stort sett var samtliga nöjda, både med underhållningen, föredragshållare, förtäringen och mötet som helhet.

Efter lottdragning och utdelning av vinster tackade ordförande medlemmarna för visat intresse och avslutade mötet.

Mer läsning

Annons