Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Östersund

PRO Östersund avhöll årsmöte onsdagen den 23 februari på Björkbacka.

Annons

Ett stort antal medlemmar hade infunnit sig till mötet. Ordföranden, Helge Mattsson, hälsade alla välkomna. Mötet började med en parentation över de medlemmar som avlidit under året. Per-Åke Olsson läste en vacker dikt, Himlens ros, av Bo Setterlind och alla förenades i en tyst minut för att hedra de avlidna.

Innan årsmötesförhandlingarna vidtog var det Elinda Rattfeldts tur att underhålla. Elinda Rattfeldt, som kommer från Kälarne, har under tretton år arbetat som guide i Dan Anderssons stuga i Loussa. Deltagarna fick höra en kavalkad av Dan Anderssonsånger: Tiggaren från Loussa, Till min syster, Hej och hå Jungman Jansson med flera. Hon gav intressanta inblickar i Dan Anderssons liv, om hans barndom och uppväxt, bland annat att han reste till Amerika på uppdrag av sin far för att utröna om familjen skulle kunna emigrera dit – vilket de inte gjorde – och slutligen om hans tragiska död. Det var ett mycket uppskattat inslag.

Så var det dags för dagens ordförande, Per-Owe Öberg, att börja årsmötet. Valberedningens förslag till styrelse och ersättare i styrelsen och övriga förtroendeuppdrag avverkades i rask takt. Till ny ordförande i föreningen valdes Inger Könberg på ett år. Ett konstituerande styrelsemöte kommer att hållas i samband med ordinarie styrelsemöte den 8 mars.

Det serverades kaffe och smörgåstårta och det var inte vilken smörgåstårta som helst, den hade bakats av May Andersson, som fick både blommor och välförtjänta applåder för sin insats. Avgående ordförande Helge Mattsson avtackades liksom mötesordförande Per-Owe Öberg. Elly Olsson, föreningens reseansvariga, berättade om den resa till Tallin som föreningen skall göra den 2-4 maj och uttryckte en förhoppning att många skulle anmäla sig till resan.

Och med detta avslutades PRO Östersunds årsmöte.

   

Mer läsning

Annons