Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Oden

Annons
PRO Oden har haft trivselträff och budgetmöte på Folkets Hus. Efter introduktionsmusik av Nils Ivars trio hälsade ordföranden Fritz Wehlin cirka 125 medlemmar, tolkcentralen, underhållarna och dagens gäst varmt välkomna och presenterade programmet. Karin Wehlin meddelade att föreningen fått 13 nya medlemmar och även de välkomnades.
Nils Ivars trio tillsammans med Odensångarna underhöll med glad musik och sång.
Månadens PRO-fil var Sölve Staaf, som ansvarar för boulen på ett utmärkt sätt. Han tackades med blommor och applåder. Sölve tipsade om att man kan spela boule i Multihallen på måndagar klockan 13 och på onsdagar är det tävlingar.
Därefter tog muntre Pelle Söderberg till orda. På genuin ångermanländska läste han några varmt humoristiska dikter ur Nicke Sjödins böcker, bland annat "Mesbärarfolke'" och även Lars August Ledins festliga dikt om "Kärleken", hur den kan förändras med åren. Pelle kan också konsten att berätta roliga historier. Det blev många hjärtliga skratt och rungande applåder.
Efter kaffe och god smörgås var det dags för kassören Hjördis Ferm att presentera förslag till 2009 års budget. Hon och ordföranden förklarade en del punkter och mötet godkände den föreslagna budgeten. Fritz Wehlin informerade om hur medlemsavgiften är beräknad. Vid PRO-distriktets höstmöte hade man beslutat att höja föreningsavgiften med 30 kronor efter förslag på kongressen. PRO Oden höjer dock inte sin andel, utan den är oförändrad.
Ordförande avslutade mötet och tackade alla som deltagit och önskade välkommen åter den 8 december. Då är det luciafest och han bad deltagarna skänka vinster till lotteriet. Sista punkt var lotteridragning med bingolotter som vinster.
PRO Oden hade ett par dagar senare informationsträff på Ljungen för de nya medlemmarna. Fritz Wehlin berättade om vad PRO är, Karin Wehlin om försäkringar, styrelsen presenterade sig och det gjorde även de nya medlemmarna. Bertil Blads trio underhöll med musik och sång. Det bjöds på kaffe med stut och man hade tillfälle att ställa frågor.

Mer läsning

Annons