Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Oden

PRO Oden har haft årets första medlemsmöte på Folkets hus. Efter introduktionsmusik och sång av Hasse Thor med dragspelaren Ruben hälsade ordförande Fritz Wehlin de cirka 115 medlemmar som kommit varmt välkomna.

Annons

Karin Wehlin meddelade att föreningen fått 17 nya medlemmar och även de välkomnades.

Hasse Thor och Ruben var dagens underhållare och det var många fina låtar och visor de framförde. Deltagarna fick även höra, på jämtska, den ödesdigra berättelsen om ”Den fineste grana i Föling socken”.

Erik Berglund, som arbetat många år på länsstyrelsen, kåserade i ord och bild om Jämtlands landshövdingar förr och nu. Det var intressanta och färgstarka personer han kunde berätta om från Anders Tottie, som började 1954, till dagens Britt Bohlin Olsson. Glädjande nog har det varit tre kvinnor på sistone.

Kaffe och goda smörgåsar serverades innan det var dags att presentera månadens PRO-fil, som var Ingegerd Enkvist. Hon kunde av hälsoskäl inte komma till mötet men Fritz och Karin ska besöka henne med en blomma. Hon fick i alla fall tack och applåder för sina insatser i Oden.

Då flera ringt till Fritz och undrat över den höjda medlemsavgiften, förklarade han hur den är uppdelad och att Oden inte har höjt sin del de senaste åtta åren och alltså inte heller i år.

Ordförande Fritz tackade alla som deltagit i dagens möte och hälsade välkommen åter till årsmötet i februari. Som sista punkt var det lotteridragning med bingolotter som vinster.

Mer läsning

Annons