Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Oden

PRO Oden har haft medlemsmöte på Folkets hus.

Annons

Ordförande Sölve Staaf kunde hälsa cirka 110 medlemmar välkomna.Agneta Anderzon från Östersunds kommun och Anette Svensson arbetar med ett projekt, ”Det sociala innehållet för äldre”. Agneta berättade bland annat att det finns en mobil läkare som gör hembesök hos dem som har svårt att komma till hälsocentraler. Demensvård, kost för äldre, måltidsmiljöer, matdistribution är andra viktiga områden. Det finns mötesplatser för äldre på Odensborg, Valla, Seniorernas hus, Lit, Torvalla, Brunflo och Västervik. Dit är alla välkomna. På Seniorernas hus finns en mötesplats för anhörigvårdare från hela länet. Hon lämnade broschyrer och rekommenderade kommunens hemsida, där man kan få ytterligare information.

Gerd Wiik presenterade och välkomnade månadens nya medlemmar. Sölve informerade om inbjudan till PRO Lit-Häggenås 60-årsfest den 22 maj. Han förklarade hur medlemsavgiften är uppbyggd, månadskostnaden blir 19 kr.

Dagens underhållare var gänget Harmoni med Rut, Majlis, Sture, Sven och Lars som gladde med härlig sång och musik. Lite allsång blev det också innan kaffet serverades.

Månadens PRO-fil var Kerstin Jonsson, som är kontaktombud för flera områden i Odensala. Sölve avslutade mötet och hälsade välkommen åter till PRO Odens våravslutning i Vinterträdgården den 11 maj. ABF och PRO Östersund har en klimat- och miljödag på Jamtli den 13 maj, Teater Barda bjuder in pensionärer till en föreställning Dunderklumpen den 6 maj och hos PRO Brunflo blir det distriktstävling för veteranvetarlagen den 26 maj, då Odens lag ska delta. Sista punkt var lotteridragningen.

Mer läsning

Annons