Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Oden

Fem av årets sju resor är nu gjorda och de har varit mycket populära. Den 31 mars åkte man till IKEA i Sundsvall och 8 maj till Hammerdal på fest- och dansresa.

Annons

Seniorresan den 26 maj gick till Sundsjö med besök hos kanadensaren Robert Westerberg, en fascinerande man med svenskt påbrå. En släkting var tolk och berättade att Westerberg hade växt upp med indianer, som han fortfarande hade kontakt med, vaskat guld och efter alla äventyr slagit sig ner på sitt drömställe i Sundsjö. Där hade han byggt upp en fantastisk trädgård med bland annat vattenfall, stenar, vackra blommor och en indianhydda! Tyvärr regnade det men man kunde dricka sitt kaffe i det fina huset. Nästa besök var hos träsnidaren Sten Johansson i Mordviken. Där beundrades hans skickligt gjorda träfigurer och fick veta varför byn fått sitt namn.

Tredagarsresan 23-25 juni gick via Åsarna och Flatruet till Savalen i Norge. Där bodde man på det förnämliga Savalen fjällhotell medgod och riklig mat, trevliga utflykter bland annat till Ljusgrottan och så denna vackra natur. Det fanns möjlighet till SPA-behandling och dopp i poolen. Deltagarna fick också vara med om en norsk midsommarafton med brasa, musik och festligheter. Hemresan gick över Röros där det blev lite inköp med stopp för kaffe och lunch.

Färden på den Hemliga resan 11 augusti gick till Assevallmyren i Klövsjö, en gammal fäbodvall där värdparet bjöd på kaffe, smörgås och krus. Här fanns mycket att beskåda av allt som snickrats och snidats i trä. Sedan besöktes ett gårdsmejeri i närheten där det gick att köpa ost och bröd av alla sorter. Resan gick vidare till Persåsen, där Leif Wikner bjöd in till en uppskattad visning i sin snickarbod. Avslutning i Hackås kyrka med orgelspel och psalmsång. Det blev en intressant och lyckad dag trots ihärdigt regnande.

Det har varit mycket nöjda resenärer, som verkligen uppskattat chauffören Karl-Erik Backeryds och reseledaren Sally Dahlins insatser.

Nu är det bara IKEA-resan den 17 november och Adventsresan den 29 november med gudstjänst i Bergs kyrka och julbord på Big Moose hotel i Åsarna, som är kvar på programmet.

Mer läsning

Annons