Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Oden

Ordförande Sölve Staaf kunde välkomna drygt 100 medlemmar, dagens gäst Tomas L'Estrade, Glös-Allan med musikanter och tolkcentralen till årets första trivselträff.

Annons

På programmet stod information från Försäkringskassan. Men från och med i år har Pensionsmyndigheten tagit över hanteringen av pensioner från Försäkringskassan och PPM. Tomas L'Estrade, kundservicehandläggare på myndighetens kontor i Söderhamn, gav en innehållsrik och intressant information i ord och bild om våra pensioner. Han redogjorde bland annat för vad den allmänna pensionen består av, varför den i många fall blivit lägre, att många fler har möjlighet att få bostadstillägg om de söker det. Man hade möjlighet att ställa frågor till Tomas både under och efter informationen och många tog chansen. Han uppmanade oss att gå in på deras hemsida, där man kan få svar på det mesta, eller ringa om man undrar över något. På pensionsbeskeden, som nyligen skickats ut, finns dessa uppgifter.

Glös-Allans fem musikanter underhöll under dagen med härlig musik och sång.

Efter kaffe och smörgås var det dags för nästa information. Hårvård behöver väl de flesta. Annette Larnebring från frisörskolan John Bauer berättade om vad skolans Salong Skönheten hade att erbjuda. Hon ville gärna ha pensionärer som kunder till sina elever. Sölve och Maj-Britt kan ge upplysningar.

Månadens PRO-fil var Fanny Kristoffersson som fick en blombukett för sina insatser i föreningen. Oden hade fått fem nya medlemmar, som presenterades och hälsades välkomna

Det blev sedvanlig lotteridragning där de som hade tur vann en bingolott.

Ordförande berättade att en cirkel i jämtska är på gång med Emmy Lindman som ledare och lokal Odensborg. Han avslutade med att tacka alla som deltagit i dagens träff och hälsade välkommen åter till årsmötet den 16 februari.

Mer läsning

Annons