Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Myssjö-Oviken

Annons

PRO Myssjö-Oviken inbjöd till årsmöte på Fridsborg den 22 februari. Ett 50-tal medlemmar anslöt sig trots det ogästvänliga snöoväder som rådde. Anders Silverdahl inledde med visor till gitarr, mest egna tonsättningar av Elsa Walléns poesi, men också med inslag av nyare visskatter som bland annat Björn Skifs välkända Håll mitt hjärta. Det skapade skön stämning inför resten av aftonen.

Ordförande Gölin öppnade mötet med att förrätta parentation med levande ljus. Med Elsa Walléns dikt ”Kjörsklockan” och en tyst minut hedrades fyra av medlemmarna som avlidit under året.

Till ordförande för årsmötet valdes Barbro Höckert, till sekreterare Karin Forsner Persson och till justerare Gunnel Persson och Gunnar Karlström. Sedvanliga årsmötesförhandlingar med ekonomiöversikt, beviljad ansvarsfrihet och val. Avtackning av medlemmar som avsagt sig fortsatta uppdrag.

Verksamhetsberättelsen visade på genomförda cirklar i data, digitalkamera, diabetes, trafik och litteratur. Friskvård i form av gymnastik, stavgång och boule. Av bouledeltagarna deltog två lag i distriktsmästerskapet i Hackås.

Det har varit slöjdkafé med cirkel i textila tekniker. Musikkafé i samarbete med Ovikens spelmanslag vid två tillfällen samt PRO-danser vid elva tillfällen. Tre resor har genomförts under sommaren. Två friskvårdsledare deltog i utbildning under Gysingeveckan i november.

Mötet avslutades av Gölin, som tackade alla som bidragit till verksamhetens genomförande och hälsade nyinvalda välkomna i arbetet.

Innan middag och lottförsäljning återkom Anders med flera visor. En av alla uppskattad hyllning tillägnade han ordförande Gölin, när han sjöng Ingemar Olssons vackra visa ”Du vet väl om att du är värdefull!

Mer läsning

Annons