Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Annons
Ett 40-tal medlemmar deltog i oktober månads trivselfredag. Trubaduren Åke Helgesson spelade gitarr och sjöng visor av Evert Taube, Allan Edwall, Cornelis Vreeswijk med flera. Nygräddade frasiga våfflor med grädde serverades varefter det blev lotteridragning med många fina vinster som medlemmar skänkt.
Budgetmötet inledde november månads aktiviteter. Ordförande Maud Andersson hälsade medlemmarna och speciellt en del nya, välkomna innan förhandlingar om verksamhetsplan och budget för 2009 inleddes. Hon förklarade en del punkter och mötet godkände budgeten. Föreningen höjer inte sin del av medlemsavgiften men trots det blir det en höjning på grund av kongressens och distriktets beslut om höjd medlemsavgift. Maud informerade också om viktiga krav i PRO:s nya handlingsprogram, bland annat om höjd pension, förbättrad tandvårdsförsäkring, avgiftsfria fixartjänster i kommunerna och fler hyresboende för äldre. Efter förhandlingen spelade ABC-trion glada melodier på dragspel. God ärtsoppa serverades innan lotteridragning gjordes till ett dignande vinstbord.
Vid föreningens sista trivselträff var brandmannen Kalle Alander huvudpersonen. Han utbildade och informerade besökarna om brandsäkerhet i bostaden. Med inlevelse visade han bränders förlopp i ett rum och villa. Vi har cirka 20 bränder varje dag i villor och lägenheter och brandförloppet går snabbt, efter bara fem minuter är det livsfarligt att vara kvar i ett rökfyllt rum. Kalle uppmanade därför till största försiktighet vid användande av ljus nu i advents- och jultid och att alla ska se över sina brandskydd - sätt upp brandvarnare i varje rum, brandsläckaren ska vara tillgänglig och skaffa spisvakt (timer)!
Efter utbildningen blev det en frågestund med många tips på hur man skydda sig mot brandolyckor. En fråga var "vem hjälper en gammal pensionär att sätta upp brandlarmet i sin lägenhet" och i samband med frågan kom kravet på att kommunen i varje stadsdel ska erbjuda "fixartjänst" till pensionärer. Då sparas kostnaderna i samband med fallolyckor hos äldre. Kalle fick starka applåder och tack efter sin föreläsning.

Mer läsning

Annons