Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Ordförande Maud Andersson hälsade ett 30-tal medlemmar hjärtligt välkomna till medlemsmötet med bingospel i slutet av mars.

Annons

Många bingobrickor såldes och under eftermiddagen varvades spelen med stutar och kaffe.

Till april månads trivselträff hade ett fyrtiotal medlemmar lockats. Ordförande hälsade dagens gäster Agneta Andersson, ledare för Det sociala innehållet, ett stimulansprojekt för äldre, samt anhörigkonsulent Anette Svensson. Det sociala innehållet för äldre innebär social gemenskap, meningsfullare liv, fysisk aktivitet och goda matvanor med rätt och god mat i omsorgsfull miljö. Anette informerade om utveckling av anhörigstödet inom Östersunds kommun och om ny lag för rätten till anhörigstöd. De informerade också om mötesplatser för pensionärer, bland annat om Seniorernas hus i Östersund samt om Ammis, anhörigas mötesplats. Agneta och Anette visade på ett flertal bra broschyrer, utgivna av kommunen, landstinget och kommunförbundet, broschyrer ger råd och tips om fallprevention, fysiska aktivitet, stöd i vardagen, drop-in-avlösning. Efter den omfattande beskrivningen av hur man kan skapa social gemenskap för äldre serverades nygräddade frasiga våfflor med grädde.

Den 22 april hade 43 nya medlemmar inbjudits för att få information om PRO Lugnviks verksamhet och 18 av dem hörsammade inbjudan. De bjöds på kaffe med dopp tillsammans med presentation av styrelsens ledamöter och olika aktiviteter samt lite hjärngympa och deltagarna fick någon timmes gemytlig samvaro.

Till medlemsmötet i mitten av maj kom drygt femtio medlemmar och Maud Andersson hälsade dem och dagens underhållare Glös-Allans välkomna. Hon inledde dagens möte med rapport från PRO Jämtlands årsmöte, bland annat om Länstrafikens erbjudande om sommarkort för seniorer 65+ och barn/ungdom 7-20 år gällande resor med stadsbussarna, länstrafiken och nabotåget under juni-augusti.

Maud hade besökt det nya äldreboendet Fjällvägen i Torvalla och hon beskrev det som ett mycket bra boende för äldre. Hon berättade även om att PRO-organisationerna och ABF har startat en seniorakademi för samarbete vid anordnande av exempelvis föreläsningar och guidade visningar i kulturella sammanhang. PRO Lugnviks reseansvarige informerade om sommarens medlemsresa som går till Hälsingland i mitten av augusti. Därefter bjöd Glös-Allans med Ingalill Kjersbo, Allan Persson, Rolf Sundström, Anders Hansson och Arvid Karlsson på underhållning med dragspel, fiol, gitarr, bas och sång. Efter underhållning och mat gjordes dragning av lotteriet med många fina vinster skänkta av Lugnviks PRO-are.

Mer läsning

Annons