Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Föreningen inledde höstens aktiviteter sista lördagen i augusti med surströmming, Lugnvikspotatis och Lillsjöhögenbröd. Arnes trio spelade glada låtar när ett 60-tal medlemmar bänkade sig vid de höstdukade borden.

Annons

Ordförande Maud Andersson hälsade välkommen och gav en del information, bland annat om Länstrafikens årskort för seniorer som finns att köpa hos PRO Lugnvik. Underhållarna spelade fiol, dragspel och gitarr, ledde allsången och berättade roliga historier innan den smakrika måltiden serverades. Ett dignande vinstbord hade ställts i ordning och efter kaffet med god kaka gjordes dragning i lotteriet.

Maud avslutade mötet och tackade flickorna i köket för den smakrika förplägnaden och Arnes trio för den trevliga underhållningen.

Höstens första trivselfredag anordnades i mitten av september och inbjuden som föreläsare var Ewy Englund, föreningen Jidcas förra ordförande. Hon berättade på temat Följ med Jidca ut i världen, om deras olika projekt i Indien, Afrika, Guatemala och Ryssland. Ewy presenterade också jubileumsboken Jidca 1984-2009, som beskriver föreningens biståndsarbete under 25 år. Informationsrika bildskärmar med Indien som tema fanns att studera och hantverk från Guatemalas Mayaindianer såldes.

Ett trettiotal gäster bjöds på goda stutar och kaffe innan vinstbordet lottades ut. Som avslutning tackade PRO Lugnviks ordförande föreläsaren för intressant information och gästerna för visat intresse.

Mer läsning

Annons