Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Föreningen började årets aktiviteter med månadsmöte den 23 januari och ett fyrtiotal pensionärer hörsammade inbjudan.

Annons

Vice ordförande Bosse Johansson hälsade välkommen och Kamraterna – Gunnar Eriksson, Kenneth Stenberg, Rolf Sundström och Arvid Karlsson, inledde med musik på dragspel, bas/gitarr och fiol och med sång av Arvid Karlsson.

Bosse redogjorde för läget gällande försämringen av Folksams grupplivförsäkring för pensionärer. Ännu har Folksam inte beslutat om några förbättringar i försäkringen.

Han informerade även om de krav som PRO ska driva inför valet 2010. Kraven handlar om skatt och pension, vård och omsorg, hantering av läkemedel, tryggt boende samt lag mot åldersdiskriminering.

Planer finns på att göra gamla Konsumlokalen i Lugnvik till Mötesplats Lugnvik, där föreningarna i Lugnvik kan få hyra in sig samt att ett bibliotek kan finnas.

Erbjudanden om pensionärsrabatt har kommit från två frisörskolor i Östersund. Eleverna vid dessa skolor behöver praktik och gör därför arbetena till reducerat pris.

Bosse informerade också om ett nytt förmånskort, Smart Senior, som alla PRO-medlemmar får.

Månadsmötet avslutades med en god soppa med smörgås och kaffe samt dragning av lotterivinsterna.

Nästa medlemsträff var trivselfredagen den 5 februari och trots snöyra med många minusgrader kom ett femtiotal medlemmar för att låta sig roas av Hildegun Forslund. Med bravur gav honåhörarna musikalisk och humoristisk underhållning med minnen och melodier från 1950-talet.

Flickorna i köket serverade frasiga våfflor med grädde och kaffe.

Mer läsning

Annons