Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Leva livet

Föreningen PRO Leva livets medlemsmöte den 1 juni blev mycket välbesökt. Förre EU-parlamentarikern Jörn Svensson var inbjuden för att ge en liten inblick i EU:s organisation och arbete, inför valet den 7 juni.

Annons

Jörn berättade på ett mycket kunnigt och initierat sätt och började med att tala om hur viktigt det är att vi går till valurnorna och lägger vår röst på söndag. Vi ska inte glömma bort att det har kostat många människor stor möda och mycket arbete för att skapa den rättighet, som ett val innebär. Vi bör alla ta tillvara den. Det kan tyckas att en liten röst inte kan göra så särskilt mycket. Men den kan ändå göra lite, och den är väldigt viktig. Om svenskarna inte visar sitt engagemang så kan det uppfattas av andra i EU som att det går att behandla oss hur som helst, då tar man inte längre hänsyn till vad som sägs härifrån.

Jörn Svensson fick svara på en lång rad frågor och publiken var mycket intresserad och aktiv.

Åhörarna fick också möjligheten att träffa Sven-Göran Eriksson från Folksam. Som PRO-medlem har var och en möjlighet att ansluta sig till Folksams olika försäkringar och det finns en lång rad försäkringar som kan vara viktiga för äldre.

Flera nya medlemmar anslöt sig till föreningen under kvällen. På programmet framöver står en resa till Hoverberg och träff med Therese Juel, som lovat att berätta om sin mormor Karin Juel och sjunga hennes visor. Det blir också ett besök på Trollflöjten i augusti, föreningen har bokat ett antal biljetter. Under hösten blir det även möjlighet till ännu en resa till Bräcke och någon av deras operaföreställningar, som förs över på länk direkt från Metropolitan i New York. Föreningen kommer också att ägna sig åt samhällsfrågor som är viktiga för den äldre generationen.

Mer läsning

Annons