Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Krokom

Annons

PRO Krokom hade sitt sista möte före sommaruppehållet, i Vaplan den 15 maj. Mötet öppnades av ordförande Rolf Adolfsson som kunde hälsa cirka 70 personer välkomna till Vaplan.

Rolf över lämnade ordet till Hasse ”Sotarn” som berättade hur bra det var med golf. Han inbjöd alla till den 1 juni att göra ett besök på golfbanan, för att få pröva att hålla en golfklubba. Det var några som tyckte det lät lockande. Trevligt att få se golfbanan som ligger så vackert.

Men den som hade huvudrollen var Tina Stafrén. Hon pratar sig varm för just det alla äldre oroar sig för. Äldrevården, hur har den blivit? Bekymret just nu med Spinnrocken i Nälden, där många har sina anhöriga. En livlig diskussion med frågor där Ingrid och Sven Appelkvist samt Berit Salvin Lång ifrågasatte hur det är.

Roger Lundberg rapporterade från KPR och samorganisationen att det har skickats skrivelser dels till kommunfullmäktige dels till Kommunförbundet i Stockholm just om indragningen av Spinnrocken. En protestlista blev omgående påskriven under mötet. Rolf tackade Hasse och Tina för besöket, och mötet fortsatte.

Rolf informerade om Länstrafikens resor, dels Sommarkortet som gäller tre månader dels ett månadskort som kommer senare i höst och som man får prenumerera på, låter bra.

Kassören Ulla Henriksson informerade om ekonomin som är god och om verksamheten. Reseledaren Hillevi Karlsson berättade om resorna som är många i sommar (se annonserna.)

Fem lotterier såldes, tack alla som skänker vinster. Sören Johansson underhöll med dragspelsmusik. Näldenkommittén serverade kaffe och smörgås. De ställer upp även i Vaplan som saknar kommitté. Bra gjort!

En stunds allsång hanns även med tack vare Arne Dahlin och Sören spelade till. Till sist blev det bingo som många tycker om. Elis Nygren var utropare och det klarade hon galant – Ulla Henriksson kollade av brickorna

Mötet avslutades med att alla önskade varandra trevlig sommar.

Nästa möte är surströmmingen i Nälden.

Mer läsning

Annons