Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Krokom

Annons

PRO i Krokom har hållit årsmöte på Hägragården lördagen den 16 februari. Ett 90-tal medlemmar mötte upp denna dag. Ordförande Örjan Persson hälsade välkommen och läste därefter upp namnen på sju nya medlemmar som tillkommit sedan förra medlemsmötet och som också hälsades varmt välkomna till vår förening.

Parentation hölls för under året avlidna medlemmar. Vi inledde med en tyst minut varpå Margareta Winge läste en vacker dikt.

Tage Jonsson valdes att leda årsmötet. Av styrelsens berättelse framgår att det gångna året varit lika innehållsrikt som vanligt Läsecirklar, bingo, stavgång, seniordans, sångcirkel, gymnastik, stickjunta med mera har stått på programmet. Våra sommardanser på Grönänge och i Ytterån är populära och där de speciella kommittéerna lägger ner ett drygt jobb. Månadsmötena, en del i form av fest med mat och dans, har som vanligt varit välbesökta.

Under vinterhalvåret har ett 60-tal medlemmar deltagit i en läsecirkel om Värmland dit sommarresan sedan gick 25-29 juni. Där upplevdes innehållsrika dagar med besök i både Tage Erlanders och Gustaf Frödings hem, Fridolf Rhudinmuseet, Mårbacka, Klässbols linneväveri – bara för att nämna några av alla de intressanta utflyktsmålen.

En bussresa har gått till teater vid Döda fallet, vi har varit till vårt mysiga Nöjden och ätit kolkullar och adventsresan gick till Undersåkers kyrka med efterföljande lunch på Fjällsätra. Våra "80-plussare" bjöds i år på "fin och god" resa till natursköna Ottsjö.

Evald Eriksson, Ytterån byggde och tände sin kolmila i skogen vid Lyckebo en härlig höstdag. PRO:s kolbullegäng ställde upp och stekte kolbullar och vad kunde väl passa bättre en sådan dag?

Föreningen har under året inköpt en hjärtstartare och haft utbildning för 18 personer. Vid årsskiftet hade vi 520 medlemmar.

Styrelsen består av Örjan Persson ordförande, Gunnel Vejdeland sekreterare, Ulla Henriksson kassör, Gunnel Forsberg studieorganisatör, Britt Jonasson reseorganisatör, Hjördis Bohm kontaktombudsansvarig, Bergliot Landin vice sekreterare. Ersättare Roger Gustafsson och Karl-Erik Karlsson. Revisorer:John West och Ingemar Eriksson. Valberedning: Arne Dahlin, John Fredriksson,Karin Persson. Sedvanliga val gjordes till olika kommittéer inom föreningen samt ombudsval till en del organisationer.

Karin Persson och Hillevi Karlsson avgår efter många år som ersättare i styrelsen och fick välförtjänta blommor liksom dagens ordförande Tage Jonsson och Margareta Winge för hennes medverkan i dag.

Astrid, Hilka, Ella och Elsa var dagens värdinnor och hade fixat gott fika. Vi sålde sju lotterier under dagen så kön till vinstbordet blev lång.

Sist men inte minst bjöds vi på fin och rolig underhållning av "H 2-Duo", två unga härliga killar som spelade och sjöng så det var svårt att sitta still.

Gunnel Vejdeland

Mer läsning

Annons