Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Krokom

PRO Krokom har haft årets hemliga resa den 10 augusti.

Annons

En helt fantastisk upplevelse. Hillevi hälsade oss alla välkomna i bussen, det är Karl Erik Backeryd som kör oss idag. Alla platser är upptagna. Första stoppet är Fjällsätra där vi blir mottagna av Urban Vidholm – en toppenkille. Här serveras kaffe och smörgås. Resan fortsätter mot Åre och upp till Copperhill Mountain Lodge, som det har talats så mycket om.

Ulrika, en trevlig tjej, tar oss med på rundvandring i hotellet. Vilket bygge här i Jämtland. Och utsikten är betagande från Förberget i det vackra vädret.

Återvänder till Fjällsätra där en underbar lunch väntar oss. Men vi har flera platser att besöka. Nu fortsätter färden, med en rundtur i Åre. Urban visar sig vara en bra guide och känner till det mesta som hör Åre till. Choklad-fabriken förstås, där alla lockas att köpa av läckerheterna. Bussen fortsätter sedan längre in i fjällvärden mot Vålådalen som också ligger så vackert. Vi får besöka Gösta Alanders museum. Mycket intressant, många historier finns där om våra duktiga idrottsidoler.

Eftermiddags kaffe får vi vid Tjärnen med den vita sanden där så många gjort sina träningspass, inte minst då Gunder Hägg. Vi får lämna av Urban å tacka för bekantskapen, honom ser vi gärna flera gånger. Nu tar Hillevi över igen, hon är otrolig på att snappa upp allt som är bra.

En vecka senare har PRO Krokom resan till Nöjden som varje år är lika populär. Reseledare Hillevi har 50 personer i bussen när hon hälsar oss välkommen. Chaufför i dag är Denny. Vackert väder, det är så grant. Häggsjön ligger blank, Hotagens kyrka speglar sig i vattnet. När vi kommer in på vallen vid Nöjdtjärn möts vi av dragspelsmusik av Doris Nisson. Tre glada herrar i svarta hattar gräddar kolbullar för fullt: Arne, Göran och Lasse som assisteras av Yvonne och Hjördis. Det fräser så gott av fläsket när smeten slås i pannorna. Varje lagg försvinner lika fort som de gräddas, de är enormt goda.

Arne försöker få igång lekar. Men det visar sig det är svårt att hitta på pinnen i gräset. Kaffe serveras, det spelas och sjungs och blir även dansundervisning av Hillevi och Örjan som tar en bugg i det ojämna gräset.

Nu fortsätter färden till Ansättens Canyon med den brusande forsen nedanför oss, där gubbarna springer som grabbar uppför trapporna. Fjäll luften är tydligen nyttig. Middag väntar oss på Fjällgårdspensionatet i Akersjön, maten var utsökt god, så naturskönt även här. Jämtland är fantastiskt.

Inte en regndroppe på hela dagen, som vanligt är vi alla jätte nöjda med resan.

Mer läsning

Annons