Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

Annons
PRO Körfältet firade första advent på Dragonen, där adventsstämningen visades i dukning och pyntad gran och välkomstmusik av Bertil Bladh med vänner: Roland, Rolf och Anders bjöd på soft music – Only you och Du svarte zigenare. 
Ordförande Eric Fors övertog en av mikrofonerna och hälsade drygt 60 medlemmar välkomna och särskilt underhållarna, som fick en hjärtlig applåd. 
Söndagen den första advent är årets 355:e dag. Advent kommer från latinets adventus domini = Herrens ankomst.
Underhållarna övertog ansvaret med en sång komponerad av Roland: En vänskapsbro – jättefin och unisont sjöng alla Välkomna. Sedan följde Noas snoa, White Christmas spelades och sjöngs med Roland i tomteluva. Därefter följde Per Martin Hambergs Vår lilla stad och unisont sjöngs Sjömansjul på Hawaii och en paus följde för gott fika.
På ordförandens önskemål äntrade Gunnar Huss scenen och deklamerade sin för dagen hemgjorda Det lackar mot jul – jättefin dikt och stämningsfullt framfört.
Sång: Vi går på stigen och unisont sjöngs Bjällerklang – där Roland gav extra julstämning med en minirank. Kapellmästaren ropade upp Eric och Gunnar för att återknyta sex års spelsamvaro med Bertil i Käran och då sjöngs Roland Cedermarks Hemmets jul och applåderna visade åhörarnas tack. Snoa från Hammerdal av Ove Nordin introducerade lotteridragningen – där vinnarna själva fick gå och hämta priset.  Ordförande avslutade den trevliga eftermiddagen med att tacka dagens arbetsgrupp, lotterichefen för dagen Monica och musikanterna och slutligen tillönskades en god fortsättning i advent. 
Bertil tackade för en trevlig eftermiddag och kvartetten avslutade med Vi möts igen.  Applåderna blev varmare och längre ju längre dagen led - denna underbara eftermiddag.

Mer läsning

Annons