Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

Annons
 PRO Körfältets medlemsmöte lördagen 11 oktober hölls på Dragonen i inbjudande lokal, viktig undervisning om nedredelsbesvär och hög musikalisk avkoppling. Ordförande Eric Fors hälsade nittiotalet medlemmar välkomna till en späckad eftermiddag och uroterapeut Kristina Gradin och trubaduren Åke Helgesson hälsades särskilt välkomna med en hjärtlig applåd. På årets 285:e dag presenterades dagordningen, som godkändes och mötet valde Solweig Wibe att justera dagens protokoll.  Den nya medlemmen Dörthie Gordonsson hälsades välkommen i föreningen med en applåd.  Samorganisation i Östersund anordnar en diskussionseftermiddag på Församlingsgården den 23 oktober där alla politiska partier är inbjudna för  presentation och diskussion om länets stora problem: Seniorer i kö för annat boende och inget finns att få. 
Karin Wåhlén Götzman sa 2003: Om vi visste hur svårt det är att lätta på blåsan skulle vi aldrig försöka oss på det.  Med de orden välkomnades Kristina Gradin upp på podiet och presenterade sig med att hon jobbar med urinblåsan och talade om att blåstömningen styrs helt från hjärnan. Urinblåsan är en muskel som med åldern blir förslappad och behöver livslång träning, tre gånger/dag, fem knip på 1-2  minuter.  Vätsketillförsel per dag ska vara 12-20 deciliter.  Dagtid 4-5 timmars mellanrum mellan tömningarna. Den intressanta lektionen avslutades med Suprapenis - en kran på magen - där man slipper besväret med katetertömningen. Kristina avtackades med en riktig applåd för gott arbete.
Åter till dagordningen - Rapporter och ordförande berättade att cirkelverksamheten startat med två cirklar om beredskapstiden, en mobilärkurs och en i sång, en trafikcirkel, en hjärt- och lungräddning, en tvåändstickning samt qi gong, boule, boccia, gymnastik, vattengympa och stavgång.
Eric Fors representerade föreningen vid Lugnviks 30-årsjubileum och rapporterade därifrån. Han uppmanade alla att komma på budgetmöte den 8 november för framtida ekonomiska beslut. 
Nu var det dags för svenska visor och Åke Helgesson välkomnades upp på scenen och bjöd på fina sånger av Taube, Birger Sjöberg, Vreeswijk, Albert Engström, Rune Nilsson och Dan Andersson. En paus för fika och en ny limpa gjorde smörgåsen jättegod. Åke gladde med två sånger av Allan Edwall och han avtackades med en rejäl applåd. 
Dags för lotteridragning med Ivan - turnummerutropare och Östen och Gillis - mjukbrödsutdelare. Till slut tackade ordförande dagens arbetsgrupp och lotteriansvariga och alla medlemmar för en trevlig eftermiddag med en hjärtlig applåd.                               
Annons