Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

PRO Körfältet startade sin vårterminsverksamhet med medlemsmöte lördagen den 10 januari på Dragonen. Lokalen bjöd på små spirande vårbuketter och fortfarande prydde julgranens strålande glans scenen.

Annons

Ordförande Eric Fors hälsade drygt 90 medlemmar välkomna och ett särskilt välkommen till distriktssköterskan och projektledaren Anette Lindberg som tillägnades en varm applåd. Samma välkomnande tillägnades Hjärtans Fröjdkören.

Dagordningen godkändes och att justera dagens protokoll valdes Solveig Wibe. Anette Lindberg är projektledare för verksamheten mobil läkare: Per Malm, som gör hembesök och stöder distriktssköterskan i patientens möjlighet att få hjälp hemma och dessutom en genomgång av aktuell medicinering. Projektet har förlängts för det blev så positivt. Anette avslutade med informationen att demensverksamheten nu fått ett dygnetruntnummer 073-275 19 60. Anette avtackades med tunnbröd från Lillsjöhögen och en hjärtlig applåd.

Studieorganisatör Astrid Eriksson informerade om studieverksamheten och blanketter finns nere i salen för ifyllande av önskemål och en ruta att kryss i för ”Jag ställer upp som ledare”. Ordförande tackade Astrid och hon fick en applåd.

Dags för sångarna Hjärtans Fröjd med ledare Gudrun Mickelsson att inta scenen och deltagarna fick njuta av blandade sånger och med kanonarrangemang, som framfördes med bravur. Med i repertoaren var författare och tonsättare från Jämtland: Emma Björling, Yngve Flyckt, Elsa Wahlén och Hans-Erik Dahlgren. En rungande applåd tackades kören med.

Solveig Wibe - föreningens stora entusiast för studiecirklar - sa att träffarna inte bara tillför kunskap - de har så stor social betydelse. Hennes cirkel för våren blir: Jag har aldrig haft så roligt som efter 60. Ett lycka till och applåd till Solveig. Föreningen har ju inte för inte en gymnastikdirektör i föreningen och hon tyckte att det nu behövdes rörelser varvid Ingrid Bergvall äntrade scenen med en cd-spelare. Metodiskt muntlig information om rörelserna i sittande ställning för att sedan köra programmet med musik. Ordförande påminde om fysiska programmen, som startar nu och Verner Sjölander tog till orda med lite högre och bestämdare röst: ”Nu får ni ställa upp - annars får vi lägga ner!

Erik tackade för underhållningen, dagens arbetsgrupp för med beröm genomfört arbete, lotteriansvariga och dagens avskedsord löd: William Shakespeare: ge alla ditt öra, men endast några få din röst.

Mer läsning

Annons