Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

Annons

PRO Körfältet möttes till medlemsmöte 14 mars – en solig lördag ute och en musikaliskt fantastisk eftermiddag inne.  Dagen till ära sköttes samlingsmusiken av föreningens egna dragspelare Gillis Eriksson och Åke Johansson som spelade böland annat Nidälven, Hammarforsens brus och Kom i Kostervals. 

Ordförande Eric Fors öppnade dagens möte med att hälsa dagens informatörer Agneta Andersson och Anette Svensson med projektet ”Det sociala innehållet för äldre” samt 80-talet medlemmar välkomna. Åtta nya medlemmar hälsades välkomna i föreningen med en applåd. Att justera dagens protokoll valdes Nils Jönsson. 

Agneta och Anette välkomnades upp på scenen och Agneta beskrev projektet och arbetet med ökade mötesplatser i kommunen med det sociala innehållet för äldre: gemenskap, meningsfullare liv, fysisk aktivitet, rätt mat och framför allt godare och doftande mat.  Anette pratade om anhörigstöd och att det den 1 juli i år kommer en lag om rätten till anhörigstöd. Föreläsarna avtackades med Lillsjöhögsbröd och applåder.

Ännu en demonstrationsdag om ”Rättvisare skatter” hålls i Lillänge den 20 mars och Solveig Eriksson, Verner Sjölander och Per-Olof Litzell anmälde sig frivilligt.  Ordförande tog upp Gysingedagen den 3 juni och möjlighet till bussresa till den fina kursgården och folkhögskolan. Han framför förslaget på Östersunds samorganisations årsmöte den 17 dennes.  

Eric Fors kallade fram sina Kärankompisar, Gunnar Huss och Verner Sjölander och Gunnar fick order om att framföra sin egen dikt: ” Var rädda om varandra”.  Under tiden bytte ordförande kavajen mot dragspelet och musikunderhållningen bjöd på Karl Philips vals, Toppen för kroppen är gammal dans och Ett gammalt dragspel.  Efter kaffepausen sjöng också Duetten Käran Den lilla fågeln och underbara Norrlandsnätter. Gillis och Åke avslutade med Drömmen om Elin, Trönderbrura och Finska valsen när sex par visade sin valsskicklighet. Hildur och Verner först på dansgolvet. Åke framförde sin komposition Morsans vals och hjärtliga och långa applåder avslutade den gedigna musikunderhållningen.

Ordförande bevisade att det inte är några problem med ordförandeskapet och dragspelandet, som skedde med bravur.  Lotteridragning och Lillsjöhögsbröd spreds ut över rummet av Östen och Gillis till turförföljda vinnare. Ordförande avslutade mötet med att tacka arbetsgruppen, lotteriansvariga alla underhållare och tillönskade alla närvarande en trivsam fortsättning på dagen – med några ord av Aristoteles: Vänskap är en själ, som tagit bostad i två kroppar.

Mer läsning

Annons