Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

Annons

PRO Körfältets medlemsmöte och studieupptakt lördagen 12 september öppnades av en av föreningens veteraner med 20 år i styrelsen och även perioder som ordförande. Det var Verner Sjölander, som hälsade alla välkomna och ett särskilt välkommen till Jim Hedlund, landsarkivet.  Att justera dagens protokoll valdes Nisse Jönsson. 

Jim hade full undervisanderustning och höll ett medryckande anförande. Dagens ämne, PRO Körfältets historia kunde han inte stå till tjänst med. Landsarkivet hade inget material.  Jim valde att berätta om landsarkivets: glimtar från andra världskriget, gamla rivna byggnader i Östersund, gamla häktet vid lasarettet, IFK – den äldsta idrottsföreningen och deras verksamhet i ett hus, som revs för rådhusets uppförande, Grand hotell med punschveranda och Lindkvists skoaffär. Godtemplarna byggde en nykterhetsborg för sina verksamheter som i dag är Gamla teatern.  Arkivet, Jamtli och Birka folkhögskola har projekt tillsammans. Jim avslutade med att arkivet är en skatt och visade ett bildspel och lämnade höstprogram. 

Dags för dagens uppmjukning av kropp och leder. Friskvårdsledaren Ingrid Bergvall äntrade scenen och visade olika moment i programmet, som sedan gjordes till musik.  Skönt för kroppen och leder och Ingrid avtackades med en hjärtlig applåd. Ordförande överlämnade ordet till studieledaren Astrid Eriksson, som gick  igenom ABF:s utbud.  Kursen i data anmäls direkt till ABF och är tio gånger i 3,5 timmar. Gerd har tvåändstickning, Inga-Märit pinnspetsslöjd och kan laga nät.  Hildur dansminnen och så kan man baka tunnbröd i en tre-dagarscirkel.  Anmälningslistor ligger nere i lokalen. 

Solveig hade ordet och sålde sin cirkel om Jämtland och stöder  cirkeln  landskap: Härjedalen med tanke på resmål.  Så började Solveig, som tycker att  studiecirklar är så viktiga så att man har en träff i veckan  - viktigt att prata – behöver inte gälla kursämnet.  Ordf. tackade Astrid och Solveig för viktig information. Friskvårdaaktiviterna startar 21 september, dock börjar gympan vecka 40. Trisslotteriet efterlyser en medlem, som är villig att sälja 400 lotter. 

Det var dags för dragning i föreningens eget lotteri och Ivan hade till sin hjälp Östen och Gillis. Förplägnaden smakade bra och ordförande tackade dagens arbetsgrupp, alla agerande för en innehållsrik dag och alla närvarande för dagen. Verner fick applåder och 90-åringen kunde dra en lättnadens suck efter väl utfört arbete.

Mer läsning

Annons