Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

PRO Körfältets medlemsmöte den 10 oktober hölls på Dragonen.

Annons

Till musikanterna Arne och Arvids samlingsmusik och ljus och rönnbärssmyckade bord möttes dagens drygt 60 medlemmar till njutbara låtar, till exempel Vid Vattudalen och Luffarpojken.

Ordförande Eric Fors hälsade alla välkomna och ett särskilt välkommen till underhållarna Arne Palmqvist och Arvid Södergren, som tillägnades en applåd – och mötet var öppnat.  Tre nya medlemmar hälsades välkomna i föreningen och den 9 november hålls ett informationsmöte för de nya på trivselträffen. Den 28 oktober sker en upptakt för ”Rättvisa skatter” på Lillänge med information och namnunderskrifter.

Villig att med andra villiga att stå i Lillänge anmälde sig Britta Ottosson. Försäljningen av 400 Trippelskrapslotter togs åter upp och ingen önskar ta på sig detta ansvar. Nu har många fått erbjudande att prenumerera och få presenter – ett lockande erbjudande.  Eftersom ingen erbjudit sig som ansvarig till detta uppdrag, blev beslutet att inte ta några lotter för PRO Körfältet.

Ordförande rapporterade: söndagen den 25:e är Sören Rydgren i Föllinge och dagen före i Bispgården.  Nyårsrevyn ges torsdagen den 14 januari klockan 14. Astrid beställer biljetter.  Ordförande berättade att Hildur och Verner inlämnat PRO Körfältets historia till landsarkivet och Eric har fått kvitto på inlämnandet. 

Ingrid Bergvall äntrade scenen och demonstrerade de värdefulla stampen och axelrörelserna och sedan utfördes programmet sittande till musik.  Skönt och uppiggande och Ingrid tackades med en applåd. Ordförande redogjorde för de fysiska programmen som startat: qi gong, boccia, gympa och vattengymnastik. En studiecirkel om Jämtland samt tvåändstickning har startat. 

Dags för kaffe, smörgås och kaka.  Underhållningen återupptogs: Näcktens vågor av Arne – himself – Gammalälgen med sång av Arvid, San Antonio rose, som Arvid också sjöng, Ovallabruden, Visa till min hembygd och som avslutning:  Trönderbrura. 

Dags för lotterichefen Ivan  Nordborg att offentliggöra lotterivinsterna och till sin hjälp hade han Gillis och Lennart som delade ut tunnbrödet till lyckliga vinnare.  Ordförande avslutade dagens möte med att tacka dagens arbetsgrupp, lotterigänget och alla närvarande och önskade en fortsatt trevlig eftermiddag i solskenet.

Mer läsning

Annons