Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

Annons

PRO Körfältet firade första advent på Dragonen med prästen Thelma Olsson. Ordförande Eric Fors hälsade alla välkomna och ett särskilt välkommen till Thelma Olsson, som äntrade scenen och tackade för att hon fått komma. Hon hälsade alla ett gott nytt år, som hon alltid gjort. 

Domsöndagen är kyrkoårets sista helg.  Thelma föddes på Odensalagatan och kände viss hemtillhörighet med Körfältsområdet. Hon berättade om första adventsfirandet från sin barndom om hur hon och mamma stakade iväg till Stortorget och köpte ris och krysantemum, smyckade den öppna spisen med adventsstake och bukett på varje sida – och sedan gick hon själv till kyrkan på gudstjänst.

Sedan sjöng deltagarna Bereden väg för herren och det blev en fin stund.  De blå ljusen, som pryder granarna nu är en väntan på julen – en god advent – med någon vid vår sida – och i med och motgång – en god advent – slutade Thelma Olsson. 

Eric Fors avslutade högtiden och kaffe, lussekatt och pepparkaka smakade gott. Hela arrangemanget var värdigt på kyrkoårets första dag. 

Mer läsning

Annons