Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Körfältet

Annons

PRO Körfältet har haft sitt 35:e årsmöte, på 2010 års 44:e dag den 13 februari, på Dragonen. Stämningsfullt dukade bord och sporadisk dragspelsuppmjukning välkomnade 80-talet medlemmar. Ordförande Eric Fors hälsade välkommen och särskilt till underhållarna ”Verner med vänner” = Verner Sjölander, Gunnar Huss och Eric Fors. Alla tillgavs en applåd och ordförande förklarade mötet öppnat. 

Med tänt ljus och psalm 950 ”När sorgen känns tung” av Lars Berghagen, sjungen av Verner och Gunnar och en stunds tystnad hölls parentation till minne av bortgångna medlemmar. 

Dagordningen godkändes och nya medlemmar, Irené Lundin, Ulla Eriksson, Elsa Lindberg, Folke Sörlin, Rolf Gröndal, May och Sture Lindahl, Raija och Jonas Hjort, välkomnades i föreningen med en applåd. 

Den tillfrågade och omtyckte mötesordföranden Gunnar valdes och äntrade scenen och även föreningens egen sekreterare, Per-Olof Litzell, valdes. Två justeringsmän och tillika rösträknare valdes: Nisse Jönsson och Lennart Westin. Verksamhetsberättelsen genomgicks sida för sida och resultat-  och balansräkning  fastställdes. Revisionsberättelsen föredrogs av Ingeborg Widegren.  Ansvarsfrihet tillgavs styrelse och revisorer. Nyval och omval av otaliga åtaganden valdes och efter skickligt utfört arbete avtackades Gunnar och erhöll hjärtlig applåd och Lillsjöhögsbröd.  

Ordförande meddelade om en inbjudan från Riks till styrelseutbildning 1-5 mars på Gysinge folkhögskola. Ulla Deutschmann och Inger Fahlgren är anmälda.

Avtackning med Lillsjöhögsbröd till personer som lämnar sina uppdrag. Ordförande axlade sitt dragspel och beordrade Gunnar och Verner upp på scen för en stunds avkoppling till ljuvliga toner:  Allan Edvalls Jämtsnoa, Tusentals gitarrer av Göran Lindberg,  Per Martin Hambergs Du och jag samt Anna Märta Larssons Ödemarksro. De fick hjärtliga applåder.

Kaffepausen bestod av jättegod landgång. Dags för lotterichefen att offentliggöra vinstlotterna och Östen och Gillis fick förära vinnarna det efterlängtade Lillsjöhögsbrödet.  

Ordförande tackade dagens arbetsgruppgrupp och lotteriansvariga för väl utfört arbete och alla närvarande med tillönskan om fortsatt trevlig dag.   

  

Mer läsning

Annons