Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Järpen-Undersåker-Kall

Annons

PRO Järpen-Undersåker-Kall har haft sitt årsmöte på Hållandsgården. Ett 60-tal medlemmar infann sig. Ordförande för mötet var Bo Sundström och sekreterare Annaliisa de Faire. Efter mötet åts det en mycket god middag och till kaffet underhöll Jämtrevygubben Egron Nilsson med oerhörda klurigheter.

Föreningen har under det gångna året haft sex styrelsemöten och fyra mycket uppskattade medlemsmöten. Under året har man haft två studiecirklar, en om stroke och en om benskörhet med medverkan av läkaren Thomas Adler från Järpens hälsocentral.

Konsumentgruppen har utfört prisjämförelser hos Coop och Ica i Järpen. Trafikgruppen har genomfört bälteskontroll i Järpen. Festkommittén har utfört ett mycket uppskattad arbete.

Berit Berglund har haft utställning av stickat och virkat. Astrid Olausson har visat sin omfattande samling av gräddkannor – cirka 150 stycken – på Mötesplats Notvallen, vilket har varit vida uppskattad av många. Mötesplatsen är ett samarbete mellan Åre kommun och de ideella föreningarna. PRO hjälper till med kaffeservering.

En vacker junidag besöktes Arvemuseet och guide var eldsjälen Gunnar Jansson. Båttur i tre timmar med ångaren Östersund och en god lunch ombord.

Astrid Olausson och Berit Berglund deltog i Gysingedagen. I samarbete med Undersåkers församling har föreningen för tredje året i följd haft gemensam julmarknad. Den femte december åt medlemmarna julbord på Wångens världshus, en busstur med ett 50-tal medlemmar.

Årsmötet valde följande att ingå i styrelsen efter valberedningens goda arbete: ordförande Astrid Olausson, sekreterare Annaliisa de Faire, kassör Berit Berglund, ledamöter Karl Erik de Faire, Laila Åsberg och Hjalmar Jönsson. Ersättare Esbjörn Aspén, Birgit Jonsson, Bernt Karlsson och Sven Årstad. I distriktsstyrelsen har ordförande Astrid Olausson varit ersättare och ordinarie på PRO-kongressen.

Nu är det dags att ta nya tag!

Mer läsning

Annons