Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Hoting

Annons

Hotings PRO har haft sitt månadsmöte. Kassören redogjorde över föreningens ekonomi, som tyvärr visar en vikande tendens.

Tackkort har inkommit från medlemmar, vilka ihågkommits av olika anledningar.

Ordförande meddelade att den 27 februari kommer PRO att demonstrera mot regeringens skattepolitik vad avser pensionärer. Mellan klockan 11 och 14 finns föreningen på Torget i Hoting och förhoppningen är att så många som möjligt infinner sig där.

Kontakt har tagits med tekniska avdelningen i Strömsund för att kolla upp sanningshalten i vissa rykten som florerar, nämligen att Solgården ska bort. Svaret blev att i nuläget inte finns några sådana funderingar, men att det vore bra om annan huvudman kunde överta driften och då även utgifterna

Fråga väcks om nybyggnad av flera pensionärsbostäder i Hoting. Dessa ska finnas på markplan. För tillfället är tillgången mycket liten och de lediga lägenheter som finns är både onödigt stora och med mycket hög boendekostnad. Sekreteraren får i uppdrag att tillskriva Stiftelsen Hyresbostäder i ärendet.

Henka Hedberg gästade för att rapportera om E 45-gruppens arbete och vad som hänt senaste året. E 45-gruppen initierades av Ivar Ericsson och syftet var att snygga till samhället, dels för att göra det trivsammare för de boende, dels för att gynna turismen och få resenärer att stanna till i Hoting. Ett program på tänkbara förändringar utarbetades samt olika projekt som skulle bidra till ökad attraktionskraft. Den är ekonomiskt självbärande men lyder under Hotings samhällsförening, som även tar alla beslut efter förslag från gruppen. Målet är att man vill framhäva Hotings unika detaljer och natursköna karaktär. Man vill höja trafiksäkerheten, man vill öka tryggheten och trivseln samt verka för en vackrare och säkrare tätortsmiljö. Man har nu fått permanenta skyltar till Hotingtravet och börjat upprustningen vid Valåbäckens rastplats som ska göras större. Man har sökt bygdemedel för att snygga till Parken. Föreningen har även fått ett diesellok och ett ånglok som båda ska placeras uppe vid stationsbyggnaden. Man har även flera projekt på gång och åhörarna fick alla intryck av att här jobbas det verkligen för Hoting.

 

Mer läsning

Annons