Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Hoting

Annons

Hotings PRO-förening hade vid april månadsmöte en mycket god uppslutning. Sju nya medlemmar hälsades välkomna, vilket naturligtvis var mycket glädjande. Kassören meddelade att, trots att bankkontot minskat, ekonomin fortfarande är stabil.

Aina Jonsson tackade för uppmuntran under sin sjukdom och inbjudningar till vårfester i Strömsund, Hammerdal och Norråker delgavs medlemmarna.

Återigen är Solgårdens vara eller inte vara uppe till diskussion. Det har dock aldrig sagts att Solgården ska bort, men att det är fråga om förändringar är helt klart. Enligt kommunens tjänstemän måste man komma överens om hur en fördelning av driftkostnaderna ska ske. I nuläget är det sagt att vård- och omsorgsavdelningen från och med juni månad endast kommer att betala hyra för de lokaler som de använder. I dag betalar inte PRO någon hyra utan går på så kallad nolltaxa. Det kan bli förändringar här, men vissa möjligheter finns att söka kommunalt bidrag till hyran. Bygdens framtid har genom Hervor Dahlén tillskrivit kommunen för att få ett snabbt besked, för att föreningen ska ha en möjlighet att agera.

PRO Hoting har under senaste året fått många nya medlemmar, men tyvärr är det inte många som kommer till mötena. Beslutas därför att ett personligt brev utgår till samtliga där de inbjuds till nästa möte och att man då berättar både vad vi gör och vad PRO står för.

Föreningens boulebana som använts flitigt under många år är nu i behov av upprustning och man beslutar därför stå för de kostnader detta medför.

Den 26 juni planeras en dagstur för medlemmarna tillsammans med Dorotea, Norråker och eventuellt flera föreningar som är intresserade. Det blir buss till Sandslån varefter deltagarna äntrar Ådalen III och åker efter Ångermanälvens inlopp. Middag kommer att serveras på båten. Många anmälningar inkom redan under mötet.

Mer läsning

Annons