Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Hoting

Annons

Hotings PRO-förening avslutade vårsäsongen med ett möte dit alla nya medlemmar särskilt inbjudits. Ulla Ivarsson berättade vad PRO står för, att det är en opolitisk förening som på olika sätt försöker påverka utvecklingen i samhället. Hon talade även om de olika aktiviteter Hoting har, med olika studiecirklar, trivselträffar, resor med mera.

Ekonomin har förbättrats med anledning av att det kommunala bidraget erhållits.

Från Länstrafiken har inkommit erbjudande om köp av så kallat Sommarkort till barn och ungdomar samt till seniorer över 65 år. Detta gäller för obegränsat resande under månaderna juni-augusti. Man har dessutom lagt in specialturer alla dagar, som exempel kan nämnas Bymejeriet i Skärvången, Thaipaviljongen i Utanede och Beppemuset på Öhn. Erbjudandet är generöst och förhoppningen är att många kommer att utnyttja det.

Ulla Ivarsson har varit på utbildningsdag i KPR där både politiker och tjänstemän deltog, och där KPR:s ledamöter hade tillfälle att ställa frågor. Hon hade av Samorganisationen fått i uppdrag att fråga hur det blir med Solgården och fick till svar att tiden för nolltaxa nu var definitivt slut, eftersom det i jämförelse med övriga pensionärsföreningar syntes mycket orättvist. Då hjälper det inte att vid invigningen av Solgården huset blev högtidligen överlämnat till ortens pensionärer. Från den 1 juni kommer Vård och omsorg endast att betala hyra för de ytor man använder och helt klart framgår att även PRO måste betala sin andel. Alternativ finns att PRO övertar huset, men det känns inte aktuellt för närvarande.

Ulla frågade även varför de pensionärshus som står tomma i Hoting inte hyrs ut, eftersom det är många som är intresserade av att få bo på markplan. Hon fick till svar att de är alltför dyra att hålla i drift. I dag kan man dock tycka att de står inflyttningsklara eftersom till och med värmen är påkopplad.

Margaret Kanon rapporterade från LPR där man fokuserat på fallskador och medicinering av äldre. Har man fler än fyra olika mediciner dagligen är fallrisken högre. Det är dessutom viktigt att följa upp hur ordinationen efterlevs. Vid hemgång från sjukhus ska sjukgymnast och arbetsterapeut erhålla rapport.

Jörgen Pettersson, teknisk chef på kommunen förklarade kommunens agerande med att i dag är det ekonomiska läget mycket kärvt och kommunen har många lokaler som kostar väldigt mycket pengar. Han föreslog att PRO ska överväga att överta huset. De närvarande medlemmarna känner dock en viss skepsis mot detta.

Efter mötets slut bjöds på kolbullar. För intresserade hade en gåbingoslinga anordnats och stämningen inför sommaruppehållet var mycket god.

Mer läsning

Annons