Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Hoting

Hotings PRO har haft sitt första välbesökta möte för hösten, varvid fyra nya medlemmar hälsades välkomna.

Annons

Kassörens rapport visar att föreningen har en god ekonomi. Föreningen har fått svar från Strömsunds hyresbostäder på sin anhållan om att nya, marknära bostäder måtte uppföras i Hoting. Svaret innebär i korthet att detta inte är möjligt nu, eftersom det finns många lediga lägenheter att tillgå. Dock har det visat sig att de lediga lägenheterna inte är så attraktiva. Mötet föreslår att en ny framställning ska göras om att några lägenheter ska byggas om så att det blir bättre plats i badrum och sovrum, vilket skulle bli till fördel för både boende och hemtjänstpersonal.

Svar har också inkommit från kommunstyrelsen på föreningens anhållan om att få disponera Solgården tills man vet hur den slutgiltiga lösningen blir med fastigheten. PRO får använda lokalerna till och med september månad, men därefter är det stopp. Föreningen vet fortfarande inte vad hyreskostnaden blir om den kan bli kvar där, man har dock lovat ett snabbt svar på detta.

Lokaltidningen kommer att skriva en artikel om de äldres situation i Strömsunds kommun och vill ha föreningens svar på en del frågor, vad man prioriterar, vad man uppfattar som bra respektive dåligt, till exempel. Sekreteraren i samråd med styrelsen svarar på detta.

ABF har avsatt en del pengar som ska gå till verksamhet i samtliga kommuner. Varje kommun kommer att tilldelas 62000 kronor, men det finns vissa villkor. 40000 ska gå till ny verksamhet som väntas bli bestående, 12000 till kulturella program och 10000 till föreläsningar. Man vill nu ha in förslag från PRO-föreningarna. Margaret Kanon, i egenskap av studieorganisatör, åtar sig att utforma förslaget från föreningen.

Även i år har friskvårdsdag hållits på Solgården med olika aktiviteter. Margot Landgren, en uppskattad föredragshållare, talade om björkens förträfflighet alltifrån att tillverka champagne av saven till växtfärgning och möbeltillverkning. Man spelade boule, sjöng allsång och serverades soppa. Medlemmarna har även varit ute på en båtresa på Ångermanälven, mycket uppskattat. Man hade tur med vädret, båten hade egna musiker med och maten var superb.

Den traditionella höstfesten blirden 25 september på Folkets hus i Hoting, dit även utomstående föreningar inbjudits. Dans kommer att ske till tonerna av Oritons.

Ordförande tackade för visat intresse och fika, varefter han avslutade mötet.

Mer läsning

Annons