Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Hammerdal

Annons

Verksamhetsåret 2008 avslutades med stort julbord på Medborgarhuset den 6 december. När alla gäster bänkat sig var det dags för luciatåg där lucian Eva Karlsson följdes av tärnor och stjärngossar, alla tillhör föreningens sångare. Musikanterna Edvind, Putte och Sixten deltog från scenen och underhöll med julsånger och julvisor under ledning av Alva. Gästerna intog därefter julbordet och mätta och glada var det så dags att motionera ner maten med dans till Nils-Erix. I pausen serverades kaffe med hembakat bröd.

Sista månadsmötet, den 28 november, hälsade ordförande Åke Andersson alla välkomna varpå föreningens sångare och musikanter inledde med sång och musik, därefter öppnades mötet och föregående protokoll upplästes och godkändes.

Åke rapporterade från distriktsmötet där landshövding Britt Bohlin medverkade och informerade om arbetsmarknaden. En inbjudan till Gysinge och styrelsekurs upplästes. Budgeten föredrogs och godkändes. Nya medlemmar hälsades välkomna. Styrelsen föreslog inmontering av en värmepump i PRO-lokalen, vilket mötet godtog. Sten informerade om trafik och vikten av reflexer, han inbjöd intresserade medlemmar till en kurs i trafikkunskap, det informerades även om en studiecirkel om beredskapstiden som ska börja. Anita Larsson åtog sig att leda stavgång.

Damer från Grenås och Görvik inbjöd till kaffe med goda skinkstutar. Elvine och Julia inbjöd till höstmiddag den 24 oktober, ett välbesökt arrangemang liksom musikcaféet med spelglada Lars-Håkans och skönsjungande Ingemar roade gästerna. Alva har hållit i gåbingon, Anne-Marie och Anna-Greta har skött bingospel i lokalen. Vid högmässogudstjänsten den 2 oktober medverkade sångarna och musikanterna i kyrkan som i kyrksalen och damer med Eva i spetsen inbjöd till kyrkkaffe.

Sångarna och musikanterna har träffats varje vecka, de har också underhållit gästerna på Åshamra vid två tillfällen. Caféträffar varje vecka med servering av kaffe och hembakat bröd och lotterier och vid vissa tillfällen deltar musiker och olika grupper står för serveringen. Boulegänget spelar varje vecka och de har deltagit vid kommunmästerskap i Hoting samt distriktsmästerskap i Hackås, vintertid flyttas spelet till Medborgarhuset. Kommunen har anlagt en ny boulebana vid PRO-lokalen, då den gamla skulle tas i bruk för en ny sopanläggning. Då banan ligger delvis in på kommunens mark beslutade fullmäktige att PRO som gåva fick överta den mot erfoderliga förrättnings- och lagfartskostnader, vilket föreningen tacksamt mottagit liksom den suveräna nya boulebanan. Banan används även av SPF andra intresserade får också hyra efter förfrågan hos ordförande Åke Andersson.

Mer läsning

Annons